Home » 2020 Zuiderzee » Demmeriksebrug (ZZ-07)

Demmeriksebrug (ZZ-07)

S

Maandag 7 september 2020.

Bunschoten-Spakenburg is bekend als voormalige vissershaven, de klederdracht en de twee rivaliserende, hoog spelende amateurvoetbalclubs. Wij komen langs het stadion van IJsselmeervogels. Richting de Eem lijkt het land uitgestorven. We gaan evenwijdig aan dit riviertje en gaan hier niet per pont over maar rijden hier rechtdoor richting Baarn.

 

Nu zijn we niet meer op de Zuiderzeeroute. Koffie drinken we vanmorgen in Lage Vuursche in een restaurant, waar ooit Gerrie Kneteman eigenaar van was. We fietsen langs het kleine station Hollandse Rading. Bij Nieuw Loosdrecht ligt een vliegveldje. Aan de andere kant van de weg is een kazerne met een stormbaan in de ‘tuin’.

 

Langs de weg door Oud Loosdrecht zie je veel bedrijven die iets van doen hebben met boten en de scheepsvaart. Ergens staat een reclamebord voor een advocaat met de tekst Bureau Scheepsrecht. Een mooi bedachte naam.

Aan de N201 is een klein zijweggetje naar rechts en naar links onder de Demmeriksebrug door. Veel mensen zullen het niet vinden. Als fietser moet je afstappen, o.a. om je hoofd niet te stoten. Hier kom je bij de Demmeriksesluis. Daar gaan we overheen. Nu zijn we in een gebied aan de zuidzijde van de Vinkeveense Plassen. Het is een lekker landelijk richting Wilnis. Verder bij Bilderdam is het niet ver meer naar huis.

Fietsen met broer Piet van Nijkerk naar Lisse, 102 km. Dag 7 Rondje Zuiderzee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: