Home » 2020 Fietsen en wandelen » Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Zondag 27 september 2020.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vandaag gaan we bij Oranjekom het duingebied in. Niet zoals meestal even een bakkie doen, maar direct aan de wandel. We volgen de oranje route. Al snel lopen we langs een smal kanaal met een betonnen bodem. Het water is erg helder. Vissen zien we vandaag echter niet. Het kanaaltje gaat over in een waterval daar waar het water door een duiker van anderhalve meter doorsnee gaat.

Daar waar we vandaag lopen is veel bos. Op de grond liggen eikels en dennennaalden. Eigenlijk best een goed idee om een paaltjesroute te lopen. Dat doen we eigenlijk nooit. Ergens staat een muurtje met een verwijzing naar een Engels vliegtuig dat hier voorjaar 1945 door de Duitsers werd neergehaald. De Engelsen waren onderweg naar Ter Aar in Zuid-Holland om spullen te droppen voor het verzet.

Vandaag boffen we met het weer. Het is droog en half bewolkt. Koud is het niet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: