Home » 2019-2020 Rom Limespad » Lingezegen (RL 13)

Lingezegen (RL 13)

Dinsdag 29 september 2020

Voor ons in de verte staat een gemetseld gebouw. Is het een grote villa, een kerk of iets anders? Als we vlak bij zijn zien we dat het een gebouw van Vattenfall is. Het is een hulpwarmtecentrale voor de stadsverwarming van de wijk Schuytgraaf. In die wijk in Arnhem-Zuid zijn we onze wandeling vandaag begonnen. Bij restaurant Fortvier is een ideale parkeerplek.

Er staat een bordje met de tekst ‘De Park’. Dit park maakt onderdeel uit van het Landschapspark Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen. Het is een enorme groene buffer tussen de twee steden. In 2016 werd het pas in gebruik genomen en is nog niet helemaal af. Daarom ziet het er allemaal nog wat pril en wijds uit.

AAA afvalboog

Tussen genoemde twee steden ligt Elst. Je denkt bij dit dorp aan boomgaarden en Heinz. Er is meer. De Grote Kerk is en mooi gebouw. Onder de kerk liggen resten van een Gallo-Romeinse tempel. Het was één van de grootste tempels ten noorden van de Alpen. Aan het begin van de winkelstraat van Elst staat een beeld van paardenhandelaren. Even verder hotel-restaurant Het Wapen van Elst. Hier gaan we aan de koffie. Aan de overkant staat ook een hotel-restaurant. Die zaak is nu niet open of helemaal gesloten.

AAB bessen

Een stukje lopen we tussen Elst en Bemmel over een fietssnelweg. Ook is er een Vierdaagse Bos. Het bestuur van de Vierdaagse is één van de sponsors van dit bos. We kruisen de Betuweroute, aanlegkosten 4,7 miljard euro. Hier zouden nog niet veel treinen rijden. Er is een openlucht lokaal in één van de deelparken van Lingezegen. Hier worden natuur- en milieulessen gegeven aan basisschoolkinderen.

In Lent hebben we zicht op de grote veranderingen die zijn aangebracht in het kader van meer ruimte voor het rivierwater. Station Nijmegen-Lent is het eindpunt van deze etappe.

Wandelen met zus Margo van Arnhem-Zuid naar Nijmegen-Lent, 19 km. Onderdeel van het Romeinse Limespad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: