Zaandijk

S

Donderdag 12 november 2020

We zijn in het park evenwijdig aan de Driemerenweg in Haarlemmermeer. Het fietspad slingert om de hoogspanningsmasten en onder de hoogspanningsdraden door. Onderweg naar Zaandijk voor een bezoek aan één van mijn broers. Aan de overkant van de Ringvaart voorbij molen De Hommel ligt de groene rand van Schalkwijk (Haarlem-Zuid). Via een niet al de brede weg langs het riviertje De Liede passeren we café-restaurant De Zoete Inval. Fort bij Penningsveer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, staat vlakbij in Haarlemmerliede. Nu is het onder meer een trouwlocatie. Aan het eind van de vorige eeuw was hier een beveiligingsbedrijf gevestigd. Het gaat regenen, de regenkleding gaat aan.

Met het Pont Buitenhuizen maken we de oversteek van het Noordzeekanaal. Leo en ik zijn de enige passagiers. Midden op het kanaal stopt het pontveer en maakt een draai van 180 graden. De voorkant wordt de achterkant. Wij vinden het maar raar. Als er auto’s op het rijdek hadden gestaan, zouden die in hun achteruit het veerpont moeten afvaren. Bij het afrijden vragen we het een medewerker van het pont. Een man wordt opgeleid als stuurman van het pont. Vandaar die manoeuvre. Nog een andere stagiair is aanwezig. Hij loopt mee met de dekmedewerker.

Bij de watertoren van Westzaan zijn we niet ver meer weg van Zaandijk. Na de visite fietsen we via een andere route terug naar huis. Deels gaan we over dezelfde wegen als heen. Ook weer met mondkapje op met het Pont Buitenhuizen. Naar Spaarndam gemeente Haarlemmermeer en Spaarndam gemeente Haarlem. We fietsen verder over het terrein van de Haarlemmermeersche Golfclub en het Floriadeterrein.

Fietsen met zwager Leo van Lisse naar Zaandijk en terug, 88 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: