Home » 2021 Fietsen en wandelen » Rondje Domstad voor de helft.

Rondje Domstad voor de helft.

Kockengen

Dinsdag 1 juni 2021.

In het dorp Kockengen in de provincie Utrecht zetten wij onze auto’s neer op een pleintje bij de Co-op en de kleuterschool. Als ik mijn elektrische fiets wil aanzetten zie ik dat de display ontbreekt. Die zal er af gevallen zijn tijdens de autorit naar dit dorp. Wat nu? Wij besluiten dat ik zonder trapondersteuning ga fietsen en onderweg zal kijken of er ergens een fietsenmaker is die een nieuwe display voor mij heeft. Van twee vrouwen die gezellig bij de Co-op staan te keuvelen horen we dat er een fietsenmaker in Kockengen is. Dat hadden we niet verwacht.

De fietsenzaak is een stukje buiten de bebouwede kom. Helaas kan de tweewielerspecialist ons niet helpen. Hij zoekt nog wel even tussen zijn spullen. Hij heeft eens een oude e-bike uit elkaar gehaald voor onderdelen. ‘Een display van de Gazelle e-bike zal ook moeten passen’, zegt hij. De fietsenmaker in Breukelen verkoopt Gazelle fietsen. Misschien heeft hij een Flyer- of Gazelle-display voor mij. Hij kan ons echter ook niet van dienst zijn. Dan maar naar Utrecht-Stad. Op internet vinden we het adres van een Flyerdealer. Google Maps op de telefoon begeleidt ons via Maarsen en Oud Zuilen en verder naar de Jan van Galenstraat in de provinciehoofdstad. De fietsenmaker hier vindt na wat zoeken een laatste exemplaar. Er staat geen merkje Flyer op, maar is goedkoper dan die met een merkje. Wat de navigatie door Google betreft. Die verwees regelmatig naar de Oeverlandroute. De bordjes van deze route zijn in de stad Utrecht inmiddels allemaal verwijderd.

We besluiten het plan van vandaag, een Rondje Domstad van ongeveer 90 km te wijzigen. Het is niet ver meer naar De Bilt. Daar zitten we op de route die is ingevoerd in mijn Garmin. We nemen verder het zuidelijke helft van het Rondje Domstad. We komen langs de Uithof, tegenwoordig genoemd Science Park Utrecht, en de jeugdherberg van Bunnik. Het is weer voor zonnebrandcrème. Tussen half één en half twee lopen veel kantoormedewerkers een rondje buiten. De anderhalve meter is vaak aan de korte kant.

Vechten
De Klomp
Harmelen

Een smal kaarsrecht pad van meer dan tien kilometer lang gaat min of meer evenwijdig aan de Hollandse IJssel. Bij het museum van IJsselstein staat een groep borstbeelden van strengkijkende mannen. De naamkaartjes er onder lijken Turks te zijn. Op het pleintje voor de protestante kerk van Harmelen zitten veel 60-plussers uit te rusten tijdens hun fietstochtjes. Er is een watertappunt. Mijn twee doppers vul ik met het koele water. Dan krijgen we nog de Hollandse Kade. Dit smalle fietspad ligt op de historische grens van het Graafschap Holland en het Bisdom Utrecht.

In Kockengen zetten we de fietsen weer op de dragers. De display haal van mijn stuur. We hebben vandaag 75 km gefietst, waarvan ik 23 km zonder trapondersteuning.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: