Home » 2021 Fietsen en wandelen » Groningen [01]

Groningen [01]

Zondag 13 juni 2021.

Van Pieterburen naar Groningen

Broer Piet is al een week in Nederland aan het fietsen. Ik ga met de fiets per trein naar Groningen. Piet staat om 10.15 uur al op het perron van het Hoofdstation. We besluiten met de fiets naar Pieterburen, het beginpunt van het Pieterpad te gaan. Het is gezellig druk met en fietsers op de smalle paden en zomers-mooi weer op het Groningse vlakke land. Om 13.30 uur zijn we in Pieterburen en gaan dezelfde weg terug nu naar Groningen, maar nemen eerst een uitsmijter bij Restaurant Het Waddengenot.

Korenbeurs Groningen

Op de terugweg gaat het een stuk sneller. We hebben de wind nu mee. Op de Grote Markt van Groningen zijn de terrassen vol met vooral jong volk. Wij kiezen niet voor de Drie Zussen maar vinden een terras waar het niet helemaal afgeladen is. Je moet je hier aanmelden met de QR-code. Daarna moet je je bestelling ook opgegeven via je mobieltje, een gelijk vooraf betalen.

Restaurant WEEVA

Wij checken in bij het Martini-hotel. Restaurant WEEVA maakt deel uit van het zelfde pand. Daar eten we ’s avonds. Het werd gesticht in 1875 als volksgaarkeuken. Er kwamen ook slaapkamertjes en een gezelschapszaal bij. De naam: Woon- En Eethuis Voor Allen. In 1929 werd het omgedoopt tot WEEVA.

Groningen binnenstad

Fietsen langs het Pieterpad. Dag 1, Groningen, Pieterburen, Groningen, 68 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: