Home » 2021 Fietsen en wandelen » Rottemeren, Rotterdam

Rottemeren, Rotterdam

Vrijdag 2 juli 2021

Tussen Voorschoten en Stompwijk komt bij een fietstunnel zonder goed zicht een vrouw op de fiets vanuit de tunnel de hoek om onze kant op. Even heb ik het idee dat ze de bocht gevaarlijk te groot neemt en roep  “Kijken”. Ze antwoordt direct met de opmerking “Hé ouwe, dat doe ik”.

Zoetermeer
Rottemeren
Rottemeren

Onze route gaat min of meer kriskras door voor ons onbekende straten en fietspaden in Zoetermeer. Dan zijn we bij de Rottemeren. Een man op een racefiets maakt een verkeerde manoeuvre en komt ten val op het asfalt van een bruggetje. Bij zijn val komen zijn schoenen niet los van de trappers. We kijken of we hem ergens mee kunnen helpen. Dat blijkt niet het geval. Met een aardige schaafwond op zijn scheenbeen blijft hij nog tien minuten staan om daarna op zijn fiets te klimmen en huiswaarts te gaan.

Delftse Poort Rotterdam

Via Crooswijk komen we Rotterdam binnen. Dit is een achterstandswijk. Er is hier hoge werkloosheid en een huizenbestand dat voor driekwart wordt bewoond door mensen met een migratieachtergrond. In het centrum komen we langs de Delftse Poort aan het Weena. Hier was in oude tijden een echte stadspoort. Nu staat er een reconstructie van staal gemaakt door kunstenaar Cor Kraat.

MIdden Delfland

Door Schiedam en het landelijke Midden-Delfland gaan we weer de kant van Den Haag op. Onderweg komen we langs grote distributiecentra van aan de ene kant Jumbo en aan de andere kant Dirk.

Rondje fietsen met zus Margo en zwager Leo: Wassenaar, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Rottemeren, Rotterdam, Schiedam, Schipluiden, Rijswijk, langs de Vliet, Wassenaar, 85 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: