Home » 2021 Fietsen en wandelen » Zuid-Limburg [08]

Zuid-Limburg [08]

Zondag 20 juni 2021

Als we in de kantine van een manege aan de koffie zitten vraagt een meneer van de organisatie of we onze fietsen een stukje verderop willen neerzetten. Ze willen niet dat er een pony tegen de fietsen aanloopt. Er is vandaag een of andere ponywedstrijd georganiseerd voor jonge kinderen.’ Het mag weer vanaf vandaag.’

Sittard

In Sittard nemen we plaats op een terras op de Grote Markt. Het is vandaag erg druk in verband met vaderdag. De vaderdag-ontbijten zijn hier erg populair. Het duurt daarom wat langer dan normaal totdat de lekkere hazelnootgebakjes vanuit de keuken bij ons worden opgediend. Geen probleem, we zitten hier prima in de schaduw. De felle zon schijnt aan de overkant van het grote plein op de terrassen.

Regelmatig rijden we op holle wegen en langs kalkgrotten. Het ziet er allemaal erg Valkenburgs uit. We rijden door de dorpjes Spanbeek, Ulestraten en Houthem.

In de hoofdstad van Limburg gaat onze route deels over de ondergrondse snelweg. Via een fietstunnel komen we uit bij het station. Een klein half uur hebben we de tijd om naar het goede perron te gaan en ons te installeren in de trein die al klaar staat. Maastricht is het beginpunt van de trein. De treinreis naar  de Bollenstreek duurt ongeveer drie uur.

Dag 8. Fietsen met broer Piet langs het Pieterpad: Montfort, Sittard, Ulestraten, Maastricht, 60 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: