Home » 2021 Fietsen en wandelen » Stientje [1]

Stientje [1]

Maandag, 16 augustus 2021

In Harderwijk zitten we op een overdekt terras aan de koffie. Het regent een beetje. Leo bracht ons  en onze fietsen naar Nijkerk. Margo en ik gaan in vijf dagen een klein rondje Nederland doen.

Voor Harderwijk kwamen we langs Strand Nulde. Altijd als ik hier langs kom moet ik aan het Meisje van Nulde denken, een tragisch gebeuren van nu al weer heel wat jaren geleden.

Hierden is een dorp niet ver van Harderwijk. Op een rotonde staat een beeld van Stientje, een vrouw in de klederdracht van het dorp. Op internet is een heel verhaal te lezen over de bijzondere totstandkoming van dit beeld.

Als we langs Landgoed Schouwenburg gaan we even bij het kasteel/landhuis kijken. Er staat een bordje met de tekst ‘Privé terrein, artikel zoveel Wetboek van Strafrecht.’ We schuilen voor een bui op een bank voor het koetshuis.

In Oldenbroek is een Rustpunt. Bertus, de eigenaar van een café, een uitdragerij van allerhande spullen en het Rustpunt, gaat er voor zitten. Hij doet verhaal over zijn verzameling, het weekendcafé en de palingrokerij.

Over het fietspad langs de rode spoorbrug komen we Zwolle binnen. We hebben een kamer in een hotel dichtbij de binnenstad geboekt. Ons avondmaal doen we bij Visscher Seafood.

Dag 1. Fietsen met zus Margo van Nijkerk naar Zwolle, 71 km.


2 reacties

  1. Rad Fahrer schreef:

    Goede reis en groeten uit Leipzig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: