Home » 2021 Fietsen en wandelen » Lemelerveld [2]

Lemelerveld [2]

     

Dinsdag 17 augustus 2021.

Gisteren aan het eind van de middag kwamen we langs het treinstation van Zwolle. Deze wordt behoorlijk op de schop genomen. Vandaag komen we er niet meer langs.

Het eerste rustpunt in het landelijk gebied van de gemeente Dalfsen is erg simpel en wordt niet erg goed onderhouden. Twee lichtbruine kalfjes staan bij de boerderij op het erf tussen hekken. Een mooi gezicht.

Vandaag rijden we dwars door Overijssel. Dit is een rustig gebied met weinig dorpen of steden. Veel rijden we op smalle paden langs karrensporen of smalle paden door het bos. We zien bordjes van een rustpunt. We gaan een smalle brug over naar de overkant van het kanaal. Hier is een natuurcamping met rustpuntfaciliteiten. We drinken een kop koffie en hebben een gesprekje met de beheerster. Later zullen we nog twee rustpunten bezoeken. Een paar kilometer na de camping komen we door Lemelerveld, een dorp met een paar winkels en horeca.

Het eindpunt van onze etappe is Delden, een mooie kleine stad in de gemeente Hof van Twente niet ver van Hengelo (Ov). We komen langs een watermolen. Het begint te regenen. In regenkleding rijden we Delden binnen. Kasteel Twickel passeren we. Landgoed Twickel is 700 jaar oud en 4.400 ha groot. Stichting Twickel is eigenaar. Het laatste lid van de rijke familie die eigenaar was stierf kinderloos.

We worden verwelkomd door een alleraardigste Vrienden-op-de-Fiets-mevrouw met een mooi huis. ’s Avonds eten we bij de Chinees aan de Langestraat. Ze zoeken hier een meisje voor de keuken en een meisje voor de bediening. Wij krijgen ons eten aan tafel gebracht door de 73-jarige eigenaar.

Dag 2. Fietsen met zus Margo van Zwolle naar Delden, 80 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: