Home » 2021 Fietsen en wandelen » Austerlitz

Austerlitz

Weekend 3 t/m 5 september 2021. Drie dagen fietsen met Joke vanaf een hotel in Zeist.

In 1804 waren 18.000 Franse en Nederlandse soldaten gelegen in een kampement in de bossen bij Zeist. Om de verveling te verdrijven bedacht hun commandant een speciale opdracht voor zijn mannen. Ze moesten een berg maken op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Deze berg is de Pyramide van Austerlitz. De plek waar destijds het kamp van de soldaten was ligt het dorp Austerlitz.

Austerlitz heeft een eetcafé dat alleen in de weekenden is geopend. Een verenging van dorpelingen is eigenaar van dit etablissement. Het wordt gedeeltelijk gerund door vrijwilligers, nadat het enige jaren leeg had gestaan en begon te verpauperen. Het dorpshuis aan de andere kant van het dorpsplein is nog niet lang geleden helemaal vernieuwd en er is een uitbreidingswijkje gemaakt op de plek waar vroeger een houthandel was gevestigd.

Zeist

Hotel-restaurant Oud London werd in 1804 gesticht door de Franse generaal De Sain. Het was toen een uitspanning en café. Oud London was de naam van een boot die Zwitserse mensen naar Amerika zou vervoeren. Die tocht ging nooit door en De Sain verleende de gestrande Zwitsers onderdak.

Op onze fietsritten kwamen we door de volgende plaatsen: Zeist, Bunnik, De Bilt, Bosch en Duin, Austerlitz, Doorn, Leersum, Maarsbergen, Maarn, Leusden, Soesterberg, Driebergen en Woudenberg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: