Stayokay

Spaarndam
Spaarndam

Vrijdag 10 september 2021.

Hoe dichter bij de kust, hoe minder kans op regen vanmiddag. Daarom fietsen we vanmorgen eerst tegen de klok in door Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Vijfhuizen. Dit om het laatste stuk ’s middags dicht langs de kust te fietsen.

Op de smalle dijk in Spaarndam moet het autoverkeer geven en nemen om te kunnen passeren. De aanwezige fietsers laveren daar tussendoor. Hans Brinker heeft nog steeds zijn vinger in de dijk in dit rustieke dorp. Verder in Haarlem-Noord komen we langs het Haarlem-Stadion en de jeugdherberg. Aan de andere kant van de drukke weg van Heemstede naar de Velsertunnel zijn we al snel in de gemeente Velsen. Daarna fietsen we over de mooie lanen van het deftige Bloemendaal.

Na Bloemendaal en Overveen komen we bij restaurant-speeltuin Kraantje Lek. Hier nemen we het Visserspad richting Zandvoort. We gaan niet helemaal tot aan de spoorwegoverweg bij het begin van Zandvoort-Noord. Bij een eerdere afslag linksaf komen we op een ander fietspad, en van hieruit in Zandvoort-Centrum.

Langevelderslag Noordwijk

Een 12 kilometer lang pad evenwijdig aan de kust voert naar de Langevelderslag. Na een zandpad zijn we weer bij een jeugdherberg. Dit doet me danken aan de Vlaamse Jeugdherbergroute. Of die nu nog bestaat weet ik niet. Jaren geleden was er zo’n route, waarbij je vijf of zes jeugdherbergen kon aandoen tijdens een meerdaagse fietstocht zonder gebruik te maken van een camping, hotel of B&B.

Tespelduyn

Bij Tespelduyn bekijken we nog even de omgeving vanaf een kort geleden aangelegd uitzichtpunt met mooie houten trap. Als de bloembollen in het voorjaar  in bloei staan moet je hier een magnifiek uitzicht hebben.

Fietsen met zus Margo en zwager Leo, 75 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: