Home » 2021 Fietsen en wandelen » Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg

Zaterdag 16 oktober 2021

Bij Warmond wordt een brug vernieuwd. Dat is mij bekend. Tegen Margo zeg ik dat je er als fietser wel door kunt, omdat er een tijdelijk een fietsbrug is gemaakt. Maar we moeten toch terugrijden. De tijdelijke fietsbrug wordt dit weekend gemaakt . Maandag om 5 uur ’s morgens is hij klaar. We moeten nu terug en langs de tennishallen van Dekker omrijden.

Op een smal pad dwars door de weilanden rijden we naar Benthuizen. Margo en ik willen in dat dorp een kop koffie scoren in een café of koffiezaakje. Benthuizen is maar een dorpje. Op het fietspad loopt een man met een hond. Ik vraag hem of we in Benthuizen ergens koffie kunnen drinken. Hij vertelt waar het ‘winkelcentrum’ is. Bij de fietswinkel aan de Dorpsstraat een zijstraat in. ‘Ik hoop dat het open is’, zegt hij nog. Er is een pleintje met een PLUS-markt en een cafetaria. Die laatste is nu dicht. Daarom drinken we onze koffie uit de thermosfles op een bank in het ‘winkelcentrum’.

De stad Zoetermeer heeft een gezellig oud centrum rond de Dorpsstraat. Daar is een leuk koffiezaakje. Paraat om onze QR-code te laten zien stappen we naar binnen. Ondanks dat het niet echt druk is heeft het personeel geen zin om naar onze telefoons te kijken. We komen langs de fraaie molen De Hoop. Het is een korenmolen uit 1897.

We rijden door twee dorpen die samen een gemeente vormen, Pijnacker en Nootdorp. Hier en daar is kleinschalige tuinbouw. Bij Leidschendam staat de brug open. Er komen aardig wat bootjes door. Na de herfstvakantie zal dat wel wat minder worden.

In Leiden moeten we omrijden in verband met werkzaamheden aan een kruising en omgeving. Verschillende fietsers gaan toch verder over het met schrikhekken afgezette fietspad. Wij proberen het ook maar. Een stuk verder kunnen we alleen nog maar over het pleintje van een moskee. Vandaar is het nog maar een klein stuk omrijden.

In Oegstgeest moeten we weer anders rijden in verband met de brug bij Warmond. Het staat voor fietsers niet overal goed aangegeven, maar we weten min of meer wel de weg.

Fietsen met zus Margo. Sassenheim, Warmond, Leiden, Zoeterwoude, Benthuizen, Zoetermeer, Pijnacker, Nootdorp, Leidschenveen, Haagoord, Leidschendam, Voorschoten, Leiden, Oegstgeest, Lisse, 82 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: