Home » 2013 Fietsen » Groene Hartcentrum Leiderdorp

Groene Hartcentrum Leiderdorp

Archief

Kalender van berichten

november 2021
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Donderdag 18 november 2021

Het eerste dorp dat we aandoen aan de andere kant van de Haarlemmermeer is Oude Wetering. Aan de Kerkstraat staat meer dan één kerk en aan diverse pandjes is te zien dat hier vroeger winkels waren. Nu zijn er bijna geen winkels meer aan de Kerkstraat. Er is wel een klein modern winkelcentrum verderop.

Oude Wetering loopt over in Roelofarendsveen. We zien niet alleen de beroemde watertoren met tulp, maar fietsen ook over een groot bedrijventerrein vlak bij de snelweg. We gaan de bebouwing uit en komen uit op een lang recht pad, het Veenpolderpad. Bij Hoogmade zijn we in het gebied waar de HSL ondergronds gaat.

Nu zijn we In Leiderdorp. Hier ligt aan de andere kant van de A4 WOOON, een meubelboulevard. Er worden buitenwerkzaamheden uitgevoerd bij het voormalige HSL/A4-gebouw. Het fietspad is opgebroken en er worden aardig wat parkeervakken aangelegd. Het gebouw krijgt een andere bestemming en gaat het ‘Groene Hart Centrum’ heten. Het heeft ook nog een paar jaar gediend als bezoekerscentrum en projectkantoor van netbeheerder Tennet tijdens de aanleg van de 38kV-verbinding.

Het Molenpad voert van Zoeterwoude-Rijndijk naar Zoeterwoude-Dorp. Voorbij het dorp is een TOP met een groot La Place-restaurant. Deze tijd van het jaar is het een goede zaak om binnen een kop koffie te scoren. Het is een mooi restaurant met lekkere spullen en vriendelijk personeel.

La Place Zoeterwoude

We steken de A4 over bij de Vlietlanden en gaan dan naar Wassenaar. Op het Valkenburgermeer wordt gesurft door mannen in wetsuits. Zij liever dan ik. Bij Leiden wordt er nog steeds grootschalig aan de weg gewerkt. In Warmond wordt een nieuwe brug gemaakt. Voor de fietsers is er een tijdelijke noodbrug.

Fietsen met zus Margo en zwager Leo, 62 km.

TOP is Toeristische Overstap Plaats.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: