Home » 2021 Fietsen en wandelen » Onder de rook van Schiphol

Onder de rook van Schiphol

Maandag 20 december 2021

Dicht bij de Olmenhorst net buiten het dorp Lisserbroek begint het Langepad. Dit fietspad in het groen meandert min of meer langs de Driemerenweg in het westen van de Haarlemmermeer. Een deel gaat het pad tussen of om de hoogspanningsmasten, 380 kV, heen. We fietsen vervolgens door de VINEX-locatie Floriander en langs het Spaarne Gasthuis. Na een fieftstunnel onder de N201 door komen we in het Haarlemmermeerse bos. Er lopen hier heel wat moeders en vaders met jonge kinderen, die nu in hun verlengde kerstvakantie zitten.

We komen bij de Groene Carré. De Groene Carré is een buffer rondom Schiphol en de Polderbaan. Hij zorgt voor recreatieve en ecologische verbindingen met andere groengebieden in de Haarlemmermeer en omgeving. De groenzone bestaat uit een combinatie van waterlopen, waterberging, grondwallen, een baggerdepot en een kaarsrecht fietspad.

De N201 is de weg van Heemstede naar Hilversum. In de jaren 2013 en 2014 werd het deel tussen Hoofddorp De Hoek en Amstelhoek omgeleid. Het oude stuk door Aalsmeer en Uithoorn kreeg een nieuwe naam, N196, en is en wordt geherstructureerd. Er zijn hier nu nieuwe brede fietspaden. In Aalsmeer en omgeving zien we menig vliegtuig laag ‘overscheren’.

Bij Uithoorn, waar verderop nog volop aan de weg wordt gewerkt, buigen we af en gaan naar Vrouwenakker. We fietsen over een smal pad langs het Amstel-Drechtkanaal. Voorbij Bilderdam gaan we langs de Drecht naar Leimuiden. Nu volgen we de Ringvaart van de Haarlemmermeer tot de Kaagbrug. Aan de andere kant van de brug zijn we terug in de Bollenstreek.

Fietsen met zus Margo, 65 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: