Kurhaus

Maandag 13 december 2021. Op de fiets tussen Noordwijk aan Zee en Katwijk aan Zee. Behalve het fietspad langs de kust zijn er in de Coepelduijnen geen andere paden. In dit duingebied kan je lopend alleen struinen. Het maakt deel uit van het Natuurgebied Hollandse Duinen, een deel valt onder Natura 2000. In Katwijk aan Zee nemen zus Margo en ik een kop koffie in een café met uitzicht op het strand.

Katwijk aan Zee

Over het duinfietspad gaan we verder naar Scheveningen. Voor het fraaie hotel Kurhaus aan het lelijkste plein van Nederland staat een tent, waarin een ijsbaantje kan worden aangelegd. Vanaf 1818 stond op deze plek een houten paviljoen met een badhuis. Tien jaar later kwam hier een stedelijk badhuis met de naam Grand Hôtel des Bains. In de jaren 1884-1885 werd op deze plek het Kurhaus gebouwd. Kurhaus ging in 2014 failliet. Het maakt nu deel uit van de Amrâth Hotelgroep. Bron Wikipedia.

Kurhaus Scheveningen
Voorburg
Leidschendam, houtzaagmolen

Vandaag gaan we verder over Voorburg en Leidschendam. We fietsen een stuk langs de Vliet. Joke d’r oma en tante woonden jaren geleden in een huis aan de Vliet met uitzicht op de houtzaagmolen. We fietsen verderop door nieuwbouwwijken van Leiderdorp en Leiden.

Limes, Leiden

Fietsen met zus Margo, 86 km. Katwijk, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam,  Leiderdorp, Lisse.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: