Home » 2022 Fietsen » Meijendel

Meijendel

Woensdag 2 februari 2022

Aan een picknicktafel in de zon uit de wind eten wij ons meegebrachte boterhammen. Het is nu half één. We begonnen deze fietstocht vandaag pas aan het eind van de morgen. Later passeren we de hoofdingang van Paleis Huis ten Bosch. Vandaag laat de koningin haar hondje niet uit in de paleistuin.  Twee weken geleden was dat wel het geval, toen Margo en Piet hier op de fiets langs kwamen.

Op de grens van Den Haag en Wassenaar komen we in de duinen bij de Waalsdorpervlakte. Hier worden ieder jaar op 4 mei de doden van de tweede wereldoorlog herdacht. Bij pannenkoekenhuis De Boerderij in Meijendel gaan we voor warme chocolademelk/thee. Bij de ingang van het restaurant staat een kast met glas ervoor. Het is de bedoeling dat je je corona-QR-code voor het raam hier scant. Als die goed is gaat het rode stoplicht uit en de groene aan. Een computerstem zegt “U mag doorlopen”.

In Katwijk aan Zee worden, een dag na storm “Corrie”, de strandhuisjes weer opgezet. Tussen Katwijk en Noordwijk liggen de Coepelduijnen. Er staat een bankje met een verwijzing naar boswachter Hoeks, die in dienst was bij Staatsbosbeheer.

Bij Noordwijkerhout ligt het Oosterduinse Meer, in de volksmond Comomeer genoemd. Hier is een hip restaurant Como en Co. Een ander restaurant bij het Comomeer heet Mama en is van dezelfde eigenaar. Bij het vroegere treinstation van Lisse moet ik denken aan het nieuws van de afgelopen week. Een trein strandde hier. De treinpassagiers werden verder gebracht met in allerijl door de NS opgetrommelde bussen.

Fietsen met zus Margo en broer Piet: Lisse, Leiden, Voorschoten, Den Haag, Waalsdorpervlakte, Meijendel, Katwijk, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout, Halfweg gemeente Lisse, 73 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: