Home » 2022 Fietsen » Stempel

Stempel

Maandag 7 februari 2022

De auto zetten we neer bij P&R 1/TOP aan de Stationsweg in Breukelen, met uitzicht op het Chinese hotel van Van der Valk. In het dorp rijden we over het doorgaans gezellige marktplein. We kwamen hier samen in november 2020 op vrijdag, de wekelijkse marktdag van Breukelen. Nu is het rustig op deze maandagmorgen. We constateren dat de brug over de Vecht voor werkzaamheden is afgesloten. Er is een omleiding gemaakt voor fietsers en wandelaars, een stukje verderop. We gaan door de tuin van een herenhuis. Het provisorische fietspad is afgezet met rood-witte blokken, voordat we over een tijdelijke brug kunnen.

Nijenrode Breukelen

We volgen de Vecht naar en door Maarssen. Er staan veel prachtige dure huizen aan deze weg. De Maarssenveense Plassen zijn ontstaan door zandwinning voor de Utrechtse wijk Overvecht. Hier en daar zijn de plassen wel 30 meter diep. ’s Zomers kan het hier knap druk zijn met recreanten.  Als we het parkachtig gebied uitrijden stuiten we op een doorgang waar we maar met moeite doorkunnen. Dat doet ons denken aan een paar jaar geleden toen we samen in Zuid-Engeland fietsten. Daar moesten we soms alle bagage van de fiets halen en onze rijwielen over het hek tillen om verder te kunnen rijden. Hier en nu gaat het net met wat wurmen.

Maarssenveense Plassen

Vanaf De Bilt fietsen we niet naar het centrum van Zeist, maar gaan met een grote boog om dit dorp heen door diverse bosgebieden. Een vrouw in sportoutfit holt ons voorbij als we op een bank bij een kruispunt van bospaden een boterham eten. Midden op de kruising kijkt de sportieve dame nadrukkelijk in onze richting. Heel snel daarna weet ik waarom. Een hond zet zijn snoet tegen mijn lichte broek. Resultaat een natte-neus-stempel.

Utrecht Stad

De Dom van Utrecht staat al jaren in de steigers. We steken het Domplein over. In het wegdek is aangegeven waar de grens van het Romeinse Rijk lag. Later raken we ‘verdwaald’. Meestal rijd ik mijn rondjes met een GPS- route opgenomen in mijn Garmin GPS64. Nu rijden we met een knooppuntenlijstje. Bij Blauwkapel zijn we op een punt waar we vanmorgen ook reden. We kiezen ervoor om vanaf hier dezelfde weg, maar nu richting Breukelen te rijden. Net als vanmorgen gaan we een paar honderd meter over een straat met kinderhoofdjes.

Fietsen met broer Bert: Breukelen, Maarssen, Groenenkan, Blauwkapel, De Bilt, Bosch en Duin, Huis ter Heide, Soesterberg, Boswachterij Austerlitz, Bunnik, Vechten, Lunetten, De Dom van Utrecht, Blauwkapel, Breukelen, 84 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: