Home » 2021 Fietsen en wandelen » Noenes [BE 03]

Noenes [BE 03]

Dag 3. Fietsen in België.   Van Oisterwijk naar Valkenswaard. Woensdag 11 mei 2022, 70 km.

We krijgen een eenvoudig maar goed ontbijt van en samen met onze gastheer. Daarna snuiven we nog even de ochtendsfeer op van het stadscentrum van Oisterwijk. We nemen daarom nog een bak koffie bij restaurant De Tijd.

Woonpark De Noenes ligt niet op de route maar omdat het niet ver weg is van Oisterwijk gaan we nog even op visite bij Gerard en Tineke. Haaren, hun dorp, maakt sinds 1 januari van dit jaar onderdeel uit van de gemeente Oisterwijk. De vroegere gemeente Haaren is opgesplitst naar vier gemeenten.

Voorbij Oirschot zijn bossen waar militairen met vrachtwagens over zandpaden crossen. In een café-restaurant bij de legerplaats nemen we een uitsmijter. Een groepje wat oudere sergeant-majoors zit aan een tafeltje verderop. Door het raam zien we een groepje jonge soldaten marcheren. De achterste twee hebben gele hesjes over hun bepakking hangen. Het doet wat lullig aan.

In Eindhoven Centrum wordt veel gebouwd. Het is echter goed fietsen daar. Ten noorden van het station gaan we over een breed fietspad. Ten zuiden hiervan vooral langs het riviertje de Dommel.

Het is een zonnige warme dag. In Dommelen steken we op. Fruit kopen we bij de Plus Markt. Voordat we de grens naar België oversteken vinden we nog een VodF-adres in Valkenswaard. De gastvrouw woont in een appartement boven een winkelcentrum. Er is nog een andere gast, een jongere man uit Nieuwegein. Die doet een aantal wandeletappes van het Pelgrimspad.

De dame maakt een maaltijd voor ons klaar en onze fietskleren kunnen in de wasmachine. We horen verschillende verhalen, onder andere over haar reizen naar China, Australië en Schotland.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: