Home » 2022 Fietsen » De grens [BE 04]

De grens [BE 04]

Dag 4 Fietsen in België. Van Valkenswaard (NL) naar Diest (BE), 75 km.

Het is marktdag in Valkenswaard en een deel van de Grote Markt is afgezet in verband met werkzaamheden aan het riool en het wegdek. De ochtend begint voor ons met een koffiepauze op een terras aan de Grote Markt.

Albertkanaal

Als we de grens over zijn spreekt een Belg ons aan. Hij was vorig jaar gestrand in Tours onderweg naar Santiago. Er waren te weinig B&B’s onderweg. Volgende week gaat hij naar Tours om de draad weer op te pakken.

Diest

Bos, heide en vennen vandaag. Op een leuk terrasje langs de voormalige spoorlaan strijken we neer. De tomatensoep, die we een ander zien eten, is uitverkocht. Dan gaan we maar voor een belegd broodje.

In 2010 en in 2013 was ik ook onderweg met de fiets in Beringen-Mijn, een dorp in Belgisch Limburg waar weinig mensen van Belgische komaf wonen. Nu zie ik dat dit  dorp een facelift heeft ondergaan. Van de mijn is een museum gemaakt en er is een langgerekt park aangelegd met daarop een fietspad.

Verder komt de route uit bij een brug in aanbouw over het Albertkanaal. De route gaan naar de volgende brug, waar we het kanaal kruizen en terugfietsen naar de overkant van de brug in aanbouw. Hier ligt het dorp Beringen. We horen dat de nieuwe brug over twee weken wordt geopend.

Vóór Diest komen we een dame tegen die vertelt dat haar vriendin een B&B heeft. Ze belt deze vriendin en hoort dat deze volk heeft, wat wil zeggen dat geen plek voor ons heeft. We komen uit bij hotel De Fransche Kroon.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: