Home » 2022 Fietsen » Suiker Tienen [BE 05]

Suiker Tienen [BE 05]

Dag 5, vrijdag 13 mei 2022, Fietsen in België van Diest via Tienen naar Leuven, 70 km.

Aan de receptie van de Fransche Kroon in Diest zit een man die wat moeilijk loopt. Geopereerd aan zijn heup of knie?

We maken er een traditie van. Eerst drinken we koffie op de Markt voor we echt op pad gaan. Als we de stad uitrijden komen in een overloopgebied. Dit gebied heeft ruimte voor water bij hoge waterstanden. Dan komen we op een ijzeren weg, een vroegere spoorbaan.

Een hele tijd zien we geen dorpen; dan komen we in Halen, een wat groter dorp. Verderop. Er is een soort Rustpunt voor wandelaars en fietsers van Gete, de naam van het gebied hier. Er is gelegenheid tot paalkamperen (legaal wildkamperen) en er is een biologisch toilet. Je kado moet je afdekken met wat strooisel.  Later rijden we een stad binnen, Tienen. Hier is de grootste suikerfabriek van België, een enorm complex.

Leuven

In Hoegaarden komen we op de Vlaanderenroute. Eerst een 0.0-biertje. Dan wordt een Leffe. We passeren de bierfabriek. In Leuven lopen we de jeugdherberg binnen. Ze hebben plek voor ons. We bezoeken de stad voor een diner en een rondje centrum wandelen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: