Home » 2022 Fietsen » Vlaanderenroute [BE 06]

Vlaanderenroute [BE 06]

Dag 6. Fietsen in België. Van Leuven naar Halle, zaterdag 14 mei 2022, 60 km.

We sliepen in de jeugdherberg in Leuven. Terug naar het fietsroute komen we bij het treinstation, aan de achterkant. Om de hoogte te overbruggen is er fietspadspiraal aangelegd. We drinken koffie aan de stadskant van het station bij Café De Industrie. De stad heeft veel mooie gebouwen, pleinen en terrassen. De route gaat vandaag op en af en regelmatig over kasseien.

De Vlaanderenroute is anders dan rond tien jaar geleden. We zijn in Duisburg Tervuren niet veraf van Brussel. In de mini-supermarkt wordt naast Nederlands ook volop Frans gesproken. We rijden vandaag een heel stuk langs in kanaal dat uitkomt in Halle. We nemen plaats op een terras waar alleen plaatselijke gasten zitten. Het is een gezellige stad. Op dit terras zit Mirjam, een vrouw die woont in een co-housingproject. Ze legt ons uit wat dat inhoudt. Ook vraagt ze of wij een koppel zijn.

We rijden weer op het platteland. Op de grens van twee gemeentes, Halle en Sint Pieters Leeuw, staat een klein hotel. Hier hebben ze een kamer voor ons. We waren getipt door mannen op een plattelandsterrasje van de ‘Oude Smidse’.

Ons avondeten nuttigen we in het hotel. Het wordt asperge op Vlaamse wijze. Deze wordt opgediend door een erg hard pratende ober. De man is waarschijnlijk doof en denkt dat wij dat ook zijn. Na het eten maken we een wandeling door het dorpscentrum wat er niet is. Er staan een paar huizen, verder is het alleen akkers aan beide zijden van de weg. We praten nog even met een jonge boer die zijn land had bewerkt met een eg. Door de droogte ging dat moeizaam. Op zijn land worden pompoenen ingezaaid.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: