Home » 2022 Fietsen » Wielerwedstrijd [BE 07]

Wielerwedstrijd [BE 07]

Dag 7. Fietsen in België. Zondag 15 mei 2022. Van Halle naar Geraadsbergen, 50 km.

Vandaag worden we weer getrakteerd op kasseienstroken. Het is aardig warm. Zondag is het vandaag. Groepen Belgische wielrenners zijn onderweg. In een dorp staan afzetborden klaar langs de weg. Over een half uur begint hier een wielerwedstrijd. Ook zien we in deze omgeving veel antieke snelle auto’s. Een stukje over de stoep rijdend kunnen we toch ongehinderd onze weg vervolgen. Het is vandaag regelmatig een stuk naar beneden gevolgd door een stuk omhoog. We zijn in de Vlaamse Ardennen.

Om half twaalf rijden we een dorpje in, even van onze route af. Er is een ouderwets mannencafé. Hier nemen we een koffie. Plassen kan je hier in een schuurtje op de cour. Bij bakker Dick kopen we spullen voor de lunch. Deze bakkerswinkel viel niet erg op. Het is dat Piet een (lege) broodautomaat zag.

De jeugdherberg in Geraardsbergen is vandaag uitzonderlijk gesloten. Later horen we dat een medewerker gisteren zijn been brak. We kunnen wel terecht in een trekkershut op de camping in het provinciaal domein, niet ver van de jeugdherberg verwijderd. Er is een inductiekookplaat, pannen, bestek en een wasrek. We doen een wasje en laten de zon de boel drogen.

‘Boer zoekt vrouw’ zien we op de telefoon van Piet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: