Home » 2022 Fietsen » Fietsfancafé [BE 08]

Fietsfancafé [BE 08]

Dag 8. Fietsen in België. Maandag 16 mei 2022. Van Geraadsbergen naar Kortrijk , 90 km.

Geraardsbergen

Voor de trekkershut hebben we ons ontbijt aan een picknicktafel. Een winterkoninkje zit vanmorgen op het dak van onze hut en zingt uit vollen borst.

Omdat er geen water is in de trekkershut, doen we de afwas in het sanitair-gebouw van de camping. We rijden daarna zo’n vijf kilometer terug naar de route. Verderop komen we aan op de plek waar de legendarische Muur van Geraardsbergen begint. Er staat aangegeven dat het verboden is om hier naar beneden te fietsen. Dit geldt ook voor lopen met de fiets aan de hand. Het is hier megastijl.

Geraardsbergen

In het centrum van de stad Geraardsbergen is het vandaag marktdag. Het aantal kramen hier is aanzienlijk groter dan op onze eigen dorpsweekmarkt op maandag. We doen een bakkie bij het fietsfancafé van Remco Evenepoel. Shirts van bekende wielrenners hangen aan het plafond.

Later onderweg nemen we bij ‘Moeder Agnes’ een croque (een soort tosti). Het is precies 12 uur en dat is ook het openingsuur. We komen ook nog langs een weg, waar alle winnaars van de Ronde van Vlaanderen staan vermeld met de jaartallen erbij. Dat is in de buurt van Kwaremont en Kluisbergen. Dat zijn legendarische begrippen voor wielrenfanatici.

In Kortrijk is het even zoeken voordat we een onderkomen hebben gevonden. De jeugdherberg is vol en dat geldt ook voor de VodF-adressen. We komen via Booking terecht in een B&B. Het is een deftig huis in een chique buurt. We eten pizza in een eetcafé in deze buurt. Aan de bar zitten mannen met broeken in opzichtige kleuren: geel, roze en rood.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: