Home » 2022 Fietsen » De Leie [BE 09]

De Leie [BE 09]

Dag 9. Fietsen in België. Van Kortrijk naar Gent. Dinsdag 17 mei 2022, 70 km.

Onze fietsen stonden afgelopen nacht binnen in de grote hal van het deftige huis. We waren in een B&B zonder ontbijt. Ja dat kan ook. Ontbijt was eventueel mogelijk voor 40 euro extra. In het treinstation van Kortrijk is een PANOS. Daar drinken we vanmorgen koffie met een halve stokbrood gezond.

Al snel fietsen we langs de Leie. In een dorpje vlak bij het jaagpad hangen zwarte vlaggen in  de voortuinen van de tuinderswoningen. Op internet lezen we dat dat een protest is tegen de aanleg van een nieuwe weg. We komen door Deinze, een middelgrote stad. Daar gebruiken we onze lunch. Daarna gaan we de stilte weer in, langs het jaagpad van de Leie.

Bij restaurant ‘Het Sashuis’, aan andere kant van de Leie, is het niet toegestaan de hond te voeren die daar op het terras heen en weer scharrelt. De ramen hebben hier blauwe luiken en uit speakers komen Franse chansons. De 0.0-bier die ze hier hebben heet Sport Zot, gemaakt in dezelfde fabriek als Brugse Zot.

In Gent zijn we welkom in de jeugdherberg. Omdat er twee flinke groepen scholieren zijn, wordt ons gevraagd om morgen pas om half negen te gaan ontbijten. Om acht uur zullen de jonge gasten de eetzaal betreden.  Na het douchen bezoeken we het centrum van Gent. Het is schitterend weer. Onze middag-0.0 drinken we bij het Galgenhuis aan de Grote Markt. Zoals bij veel grote steden ligt er een parkeergarage onder het centrale grote plein. Ook Gent is een mooie stad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: