Home » 2022 Fietsen » De Schelde [BE 10]

De Schelde [BE 10]

Dag 10. Fietsen in België. Woensdag 18 mei 2022. Van Gent via Dendermonde naar Aalst, 60 km.

Zoals met het team van de hostel afgesproken gaan we om half negen naar de eetzaal. De schoolkinderen zijn nog niet allemaal klaar met eten. Ons valt het op dat het alleen jongens en meisjes zijn met witte snoetjes. Geen zwarte kinderen of meisjes met hoofddoekjes.

Vandaag hebben we geen heuvels. In de Vlaamse Ardennen zijn we dan ook niet meer. Wel zijn er zo nu en dan nog kasseienstroken hier. Het is warm weer. De zon schijnt uitbundig.

Met een pont gaan we verderop de Schelde over. Een man vertelt ons dat hij hier ooit in het water viel tussen, letterlijk, de wal en het schip. Niemand aan deze kant van het water zag het gebeuren. Wel aan de overkant van de Schelde, maar die mensen konden niets doen. De wallekant is hier hoog. Pas nadat de man een stuk was afgedreven kon hij aan de kant klimmen.

In een parkje is een kruiswegstatie gemaakt. Er is een man bezig met plantjeswatergeven. Hij vertelt dat hij voor zijn pensionering schilder en decorateur was. Dit werk deed hij vooral bij de kastelen die hier in de omgeving volop aanwezig zijn. Een paar erg rijke Belgen zijn eigenaar van een kasteel. In de coronatijd is het statieparkje drastisch opgeknapt (snoeien en schoonmaken). Met hemelvaart is er een gebedsdienst, waarna er kermis is in het dorp. De smalle groenen houten banken zonder achterleuning worden op dit moment met een hogedrukspuit schoongespoeld door gemeentewerklieden.

Bij Dendermonde komen de Dender en de Schelde samen. Voorbij Dendermonde fietsen we in een rechte lijn langs de rivier naar Aalst. In deze stad zijn we welkom bij een VodF-adres. Onze gastheer is een alleenwonende man. Hij heeft twee passies: godsdienst en sport. Hij is godsdienstleraar op een middelbare school in Aalst. In zijn huis heeft hij één kamer ingericht als trainingskamer. In de woning heeft hij zes oorkondes (credentials) hangen in verband met fiets- en wandelpelgrimages naar Santiago de Compostela.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: