Home » 2022 Fietsen » Graaf van Egmont [BE 11]

Graaf van Egmont [BE 11]

Dag 11. Fietsen in België. Donderdag 19 mei 2022. Van Aalst via Mechelen naar Lier, 75 km.

Afgelopen nacht was er regen met onweer. Gelukkig schijnt de zon als we met Jasper aan het ontbijt zitten. Hij heeft vers brood gehaald bij de Turkse bakker. Om 9 uur gaan we op pad. Maar eerst bezoeken we nog even de Grote Markt voor een koffietje bij restaurant ‘Graaf  van Egmont’.

Schuilen

We rijden op een fietspad dat vroeger een spoorlijntje was. Ergens staat een oude locomotief opgesteld ter herinnering aan oude tijden. Donkere wolken tekenen zich af aan de hemel. Schuilen doen we niet voordat het echt regent. We rijden nu op een fietspad evenwijdig aan een doorgaande weg. Plotseling komt het met bakken uit de lucht. De sterke wind trekt bijkans het stuur uit mijn handen. Gelukkig zijn we vlak bij een viaduct. Daar staan we droog. Na tien minuten ziet Piet dat om de hoek niet veraf van onze schuilplek een bushokje is. Daar snellen we heen. Hier wachten we totdat de bui over is. Intussen eten we onze lunch. Brood, beleg een melk hadden we onderweg al gekocht bij een kleine supermarkt.

Mechelen

In Mechelen besluiten we via Booking een hotel te boeken in Lier. Dat lukt. Nadat we aangebeld hebben bij het hotel in Lier moeten we tien minuten wachten. Er zal een medewerker deze kant opkomen. Als de deur open gaat zit  hier achter de balie de man met een moeilijke been die wij op zaterdag 14 mei achter de balie van hotel De Fransche Kroon in Diest zagen. Ik vraag naar zijn been. Hij vertelt dat hij als kind een ongeluk heeft gehad. Zijn ene been is korter dan de andere. Hij heeft weliswaar een schoen met verhoogde zool, maar dat niet alles compenseren.

Lier

Op onze hotelkamer zijn oude houten schuine balken te zien van meer dan tweehonderd jaar oud. Ik presteer het om een keer hard met mijn hoofd tegen zo’n balk te lopen. ’s Avonds gaan we naar de Grote Markt en omgeving. We bezoeken onder andere de Zimmertoren en het Begijnhof.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: