Home » 2022 Fietsen » De Mark [BE 12]

De Mark [BE 12]

Dag 12. Fietsen in België. Vrijdag 20 mei 2022. Van Mechelen (BE) naar Breda (NL), 70 km.

Vandaag hadden we een hotel zonder ontbijt. Daarom gaan we naar een PANOS, aan een zijstraat van de Grote Markt, voor koffie met een stokbrood gezond. Langs het riviertje de Kleine Nete gaan we de stad uit. We komen door dorpen met namen zoals Zandhoven en Pulderbos. Stel je er niet te veel van voor. Malle is een wat grotere plaats. Hier kunnen we terecht voor koffie bij een broodjeszaak net iets weg van het kruispunt. Een paar jaar geleden was deze broodjeszaak nog een stoofvleestentje. Meer is het laatste dorp voor ons in België.

We gaan langs het riviertje de Mark, eerst nog in België daarna in Nederland. In het mooie luxe dorp Ginneken, vlak voor Breda begint het een beetje te regenen. We besluiten om door te rijden naar  de Grote Markt van Breda en daar een hotel te nemen. Hier aangekomen giet het echt stevig. Tijdens de bui gaan we aan de thee bij het hotel naast het stadhuis. Ze hebben geen hotelkamer voor ons. Dat geldt ook voor de andere hotels in de binnenstad.

Bastion Hotel Prinsenbeek Breda

Via Booking komen we uit bij het Bastionhotel in de Bredase wijk Prinsenbeek, zo’n 6 kilometer uit het centrum van Breda. Het is nu even weer droog. Op naar Prinsenbeek! Als we bijna bij het hotel zijn regent het weer hard. Onze fietsen mogen we (druipend) in de biljardkamer zetten.

Het weer blijft dreigend. Daarom eten we in het hotel en gaan niet terug naar de binnenstad voor een avondbezoek. Tijd voor de e-reader en de krant op internet in de lounge van het hotel.  


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: