Home » 2013 Fietsen » IJzendijke [3]

IJzendijke [3]

Archief

Kalender van berichten

september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.103 hits

Maandag 29 augustus 2022

We rijden vandaag door Zeeuws Vlaanderen en een rustig deel van België. Daarom doen we eerst boodschappen bij Albert Hein dicht bij ons overnachtingshuis in Vlissingen. De Prins Willem Alexander brengt ons van Vlissingen naar Breskens.

In Vlaanderen

In IJzendijke is het tijd voor een koffietje. De twee horecazaken zijn dicht. Margo stelt voor om bij de PLUS-Markt te kijken of daar koffie gedronken kan worden. In de hal van deze winkel staat een koffieapparaat met prima koffie. Op een bankje bij de Witte Juffer, drinken wij het donkerbruine vocht. Deze molen is de enige bovenkruier in Nederland met een Vlaamse kap.

In België rijden we door Eeklo. Dit is de grootste plaats van de regio Meeltjesland. Deze kleine stad vervult een streekfunctie en is weinig indrukwekkend.

Gent
Gent

Ons VodF-adres staat in Gentbrugge, een stadswijk van Gent. We laten de fiets op ons overnachtingsadres staan en gaan met de tram naar het centrum van Gent voor eten en een rondwandeling. Betalen in de tram gaat anders dan in Nederland. Je houdt je bankpas tegen een speciaal apparaat. Dan verschijnt er een groene vink op het scherm. Een standaardbedrag wordt van je bankrekening afgeschreven. Bij eventuele controle kan de controleur van je bankpas aflezen dat je hebt betaald.

Fietsen in NL, BE en NL, dag 3,  van Vlissingen naar Gent, 84 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: