Home » 2022 Fietsen » Bordjes Vlaanderenfietsroute [7]

Bordjes Vlaanderenfietsroute [7]

2 september 2022

We fietsen vandaag door de Limburgse Kempen, een gebied in België waar vroeger veel kolenmijnen waren. Rond het middaguur zitten we aan de koffie met uitzicht op een liftschafttoren van een oude kolenmijn. De toren staat in de stijgers. Dit industrieel erfgoed wordt opgeknapt. Waarschijnlijk om aantrekkelijk te worden voor toeristen.  

Genk (BE)
Aa (BE)

Op een bepaald punt geven de bordjes van de Vlaanderenfietsroute aan om naar rechts te gaan. De gpx-track van mijn Garmin-fietsnavigatie wil dat we naar links gaan. Nu waren we onderweg al meer met iets dergelijks geconfronteerd. Op een later punt kwam een en ander dan weer samen. Wij volgen nu de bordjes. Het is hier een kilometers lang fietspad zonder zijwegen. Als er wel een kruising komt staat er geen bordje en ook niet bij de volgende. Bij de latere kruisingen zien we weer geen bordjes. Dan zien we ineens het bekende rechthoekige bordje. Een stukje verder missen we de bordjes weer. We houden de stad Maasmechelen aan. Thuis had ik gezien dat onze route door deze stad moet gaan. Na veel vieren en vijven komen aan bij een kanaal en op de route van mijn gpx-track.

Vanavond hebben we een hotelkamer in Maastricht om te overnachten. Apart Hotel ligt samen met een paar andere hotels in de wijk waar MECC is. MECC was in juni in het nieuws in verband met een gewapende overval tijdens de kunstbeurs Tefaf. Na ons opgeknapt te hebben gaan we met een stadsbus naar het centrum van de stad. We eten met uitzicht op de Maas, vlak bij de historische brug over de rivier.

Maastricht

Fietsen in NL, BE en NL, dag 7,  van Hasselt naar Maastricht, 85 km. Tot en met vandaag 591 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: