Home » 2022 Fietsen » Driemond

Driemond

Vrijdag 7 oktober 2022

Wat is de overeenkomst tussen  de familie Blooker (van de chocolade) en de Hells Angels? Ze hebben beide een ‘familiegraf’ op Rustoord, een begraafplaats in het landelijk gebied van Diemen. Het graf van de motorclub wordt broederschapsgraf genoemd. Rustoord is de eerste particuliere begraafplaats voor Amsterdam. Vroeger werd er vooral in de kerk begraven. In de 18e eeuw begon men zich af te vragen of dit wel gezond is. In 1791 werd deze begraafplaats in gebruik genomen.

Frankendael
Weespertrekvaart Diemen
Bij Diemerbos

We beginnen onze wandeling bij het Muiderpoortstation in Amsterdam. Het is een vorkstation. Er is hier een splitsing tussen de treinen van Amsterdam naar Utrecht en die van Amsterdam naar Amersfoort. We wandelen door de Dapperbuurt. Bij een vestiging van de Coffee Company gaan we voor een middelgrote bak koffie. Later lopen we op de Linnaeusweg die overgaat in de Middenweg, met onder andere Park Frankendael. Voorbij de Nieuwe Ooster is rechts Betondorp waar Johan Cruijff is opgegroeid en links is een buurt gebouwd op grond waar in oude tijden De Meer was, het stadion van Ajax.

We nuttigen onze meegenomen lunch op een bankje op begraafplaats Rustoord. De tuinlieden die hier aan het werk zijn zien we niet. De schoffels staan in de grond gestoken. Ze zullen nu lunchpauze hebben.  

Via een lange en hoge fietsbrug komen we aan de overkant van de Weespertrekvaart. Dit is de rustige kant met onder meer het Diemerbos. Het hoge gras in de bermen is bijna overal al gemaaid. Sloten worden uitgebaggerd voor de schouw van het Waterschap.

Als we in Driemond, een rustig Amsterdams dorpje deel uitmakend van stadsdeel Zuidoost,  zijn aangekomen nemen we de bus naar Weesp. Hier stappen we op de sprinter naar Sassenheim.

Wandelen met zus Margo en zwager Leo van Amsterdam naar Driemond, 11 km. Etappe 1a van de ANWB-wandelroute van Amsterdam naar Arnhem.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: