Home » 2022 Fietsen » IJburg

IJburg

Amsterdam, dinsdag 4 oktober 2022

Aan het eindpunt van tram 26, halte IJburg, stappen we uit. In een koffiehuis, hier vlakbij aan de jachthaven, maken we een praatje met de eigenaar van het café-restaurant. Het is nu kwart voor twaalf en nog erg rustig in zijn bedrijf. Net als wij weet hij ook dat de Nesciobrug een paar weken is afgesloten voor voetgangers en fietsen in verband met onderhoud. In het Parool stond een artikel over klagende scholieren die ’s morgens en ’s middags tien minuten moeten omrijden. Wij hadden thuis al besloten de route uit het boekje Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam aan te passen. In plaats van over de Nesciobrug en door het Flevopark lopen we een stuk op het visueel minder aantrekkelijke Eiland Zeeburg. Overigens, de Piet Heintunnel is ook al een kleine anderhalf jaar afgesloten voor al het verkeer behalve tram 26.

Het Sluishuis IJburg Amsterdam
Heermabrug ( De Beha)
Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam
Indische Buurt

Vanaf de wandelpromenade aan de rand van IJburg heb je een mooi uitzicht op het Buiten-IJ en op de nieuwe eilanden die worden opgespoten voor verdere uitbreiding van de stad. Op of aan het Steigereiland liggen drijvende woningen. Via de Amsterdamsebrug komen we in de Indische Buurt. We lopen over de Dappermarkt en maken een rondje door het Oosterpark. Bij het Entrepotdok ben je vlak bij Artis. Bij het Scheepvaartsmuseum is het niet ver meer naar Station Amsterdam Centraal.

Wandelen met Joke uit het boekje Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam, 13 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: