Home » 2022 Fietsen » Dag 1 Bollenstreek Vierdaagse

Dag 1 Bollenstreek Vierdaagse

Donderdag 13 oktober 2022

De start is in het centrum van Lisse bij de Proeverij en het gemeentehuis. De eerste Vierdaagse van de Bollenstreek gaat beginnen. We wandelen door Zwanendreef en verder de Don Boscostraat. Vrijwilligers rijden kruiwagens vol riet de heemtuin af.

In het Keukenhofbos is het goed te zien dat het afgelopen nacht flink heeft geregend. Het is zaak om de modderplassen te vermijden. Restaurant De Hofboerderij bij het kasteel gaat juist open. Ik ben de eerste klant vandaag voor een kop koffie. Bij het oude stationsgebouw van Lisse heeft restaurant het Tussenstation al meer klanten. Aan de andere kant van de spoorlijn en de Leidsevaart volgen de wat saaie Delflaan en Zilkerduinweg. Het houdt op zachtjes te regenen. Drijfnat gaan de wandelaars bij de campingwinkel De Jong naar binnen voor een appeltje en/of een bak koffie. Het is zoeken naar een stoel waar nog geen druipende wandelaar heeft plaatsgenomen. 

St Martinuskerk Hillegom
Bollenvelden

In Hillegom staat mijn zus Corry langs de route met koffie en een koek. Leuke geste. Het centrum van Hillegom is versierd, er staan grote borden met de tekst ‘Hillegom, hoofdstad van de Bollenstreek’.  Van mij mogen ze dit denken. Tussen Hillegom en Lisse wandelen we door de westkant van deze gemeentes. De wegen liggen hier hoog tussen de lage afgezande bollenakkers.

Wandelen dag 1 van Bollenstreek Vierdaagse, 4 x 20 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: