Home » 2022 Fietsen » Van Leiden Lammenschans naar Galgweg (RL 3)

Van Leiden Lammenschans naar Galgweg (RL 3)

Woensdag 2 november 2022

Polderpark Cronesteyn met zes km wandelpad en vijf km fietspad is het grootste park van Leiden. In de middeleeuwen en nog lang daarna stond hier een imposant kasteel, thuisbasis voor beurtelings edelman of rijke stedeling.

Aan de andere kant van de A4 zijn we in Zoeterwoude-Dorp. Aan ’t Watertje (een straatnaam) staat een bakkerswinkel met een bankje voor koffieklanten  in de winkel. We gaan hier voor gewone koffie. De bakkersvrouw wil van ons weten wat wij onder gewone koffie verstaan. Wij bedoelden geen cappuccino. Wij zijn nog op tijd. De winkel sluit vandaag om 13.00 uur. Een stel dat na ons komt moet buiten op een bankje hun koffie drinken. De winkeldeur gaat op slot.

Een flink stuk lopen we over grasland. Hier ligt natuurgebied De Wilck. Diep onder het gras ligt de Groene Harttunnel. Door de tunnel rijden treinen van Schiphol naar Rotterdam en verder. Wij komen een man tegen die alleen ook het Romeinse Limespad wandelt, maar dan vanaf de andere kant. We maken een praatje met hem. Hij loopt losse dagetappes, maar ook een paar keer vier dagen achtereen met overnachtingen bij Vrienden op de Fietsadressen.

Bij de Galgweg, ergens tussen Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp, besluiten we op de bus te stappen. Hij gaat eens in het uur. We hoeven minder dan twee minuten te wachten op de 187 naar Leiden Centraal. Daar staan onze fietsen in de Lorenz-fietsparkeerkelder.

Wandelen met zus Margo, 13 km, etappe 3 van Leiden-Lammenschans naar de Galgweg bij Hazerswoude Dorp.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: