Home » 2022 Fietsen » Zwammerdam (RL 5)

Zwammerdam (RL 5)

Woensdag, 7 december 2022

Weer een etappe van het Romeinse Limespad vandaag. Nu met broer Piet. De auto krijgt een plekje op het P en R-terrein bij Station Alphen aan den Rijn. Als je gebruik maakt van de trein is het parkeertarief slechts twee euro.

Omdat er onderweg verder geen horeca is, ook niet in Zwammerdam, beginnen we in Alphen met koffie. Om tien uur kunnen we terecht bij een café-restaurant waar mensen werken met een beperking. Na ons komen nog wat mensen (nat) A binnen. Er valt nu een bui. Niet veel later is die al weer voorbij. Wij gaan weer verder. Eerst lopen we nog in het stadscentrum. Wat opvalt is dat er aardig wat winkels de voordeur open hebben, ondanks de hoge gasprijzen.

Naar Zwammerdam volgen we de Oude Rijn. De ene keer lopen we op een paadje achter de huizen vlak bij de rivier, een andere keer op de weg waar ook auto’s rijden. Het is niet druk.

Zwammerdam is gebouwd rond een dorpsplein. Zoals gemeld is alle horeca foetsie in dit dorp. Midden in Zwammerdam is een oud hotel omgebouwd voor de opvang van vluchtelingen of Oekraïners.

Verder lopen we op een weg die Spoorlaan heet. Niet veel later gaat onze route over een graspad op een weiland. Piet steekt zijn paraplu uit en ik doe mijn capuchon over mijn hoofd. We krijgen te maken met een buitje.

Op de Warmoeskade is het niet ver meer naar Bodegraven. Eerst komen we nog langs een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een depot van de muskusrattenbestrijding. Aan de andere kant van een doorgang onder het spoor door lopen we Bodegraven binnen. Bij TREF aan de Prins Hendrikstraat doen we nog een bakkie. Bij het station staat de trein al op ons te wachter. Als we zitten vertrekt hij. Zeven minuten later zijn we weer in Alphen.

Wandelen van Alphen aan den Rijn naar Bodegraven, 16 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: