Home » 2022 Fietsen » Gemeentepeddelaar

Gemeentepeddelaar

Maandag 12 december 2022

Vorige week stond er een artikel in de krant met de titel ‘Gemeentepeddelaar’. Op internet is een site, fietsvrienden.nl, waarbij je kunt nazien welke en hoeveel gemeenten je in Nederland hebt gefietst met Strava.

Nieuwgierig geworden heb ik gekeken welke gemeenten ik met Strava per fiets bezocht. Het waren er 115, dat is 33 %. De meeste liggen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. In die volgorde. In Noord-Holland ontbraken de gemeente Hoorn en de andere gemeenten in de Streek, Den Helder en Texel en Diemen. Diemen is een zelfstandige gemeente, terwijl de buurgemeente Weesp inmiddels Amsterdam is geworden. Vandaag heb ik Diemen toegevoegd aan mijn lijst. Met broer Bert maakte ik een fietstocht van huis naar Amsterdam en Diemen.

Verdere informatie. In België bezocht ik 85 gemeenten, dat is 13 %. In België zijn veel meer gemeenten dan in Nederland. Op loopvrienden.nl kan ik zien dat ik twintig gemeenten in Nederland met Strava heb gewandeld. Natuurlijk ben ik al wandelend in veel meer gemeenten geweest. Ik heb verschillende langeafstandwandelpaden gelopen. Dat is vooral in de tijd dat ik Strava nog niet gebruikte.

Fietsen met broer Bert naar Amsterdam en Diemen, 85 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: