Home » 2023 Fietsen en wandelen » Den Haag HS

Den Haag HS

Dinsdag 24 januari 2023

Vanaf Den Haag Hollands Spoor lopen we eerst over de Stationsweg en later door China Town. De wijk is nog helemaal in de ban van het Chinees Nieuwjaar, Huangdi 4720. Het jaar van het Konijn. We gaan onder de Gevangenpoort door en lopen daarna langs de Hofvijver met uitzicht op het Torentje van Rutte en museum Het Mauritshuis. Een niet-Nederlandse vrouw maakt een filmopname met ingesproken tekst met het Vredespaleis op de achtergrond.

Aan de overkant van het Vredespaleis staat het hoofdkantoor van de NIBC. Deze bank werd in 1945 opgericht met de naam Maatschappij van Nationaal Herstel, afgekort de Herstelbank. Het was om de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog te financieren. In 1971 werd de naam veranderd in de Nationale Investeringsbank. De bank had verschillende eigenaren in de jaren hierna. Onder meer een consortium van het ABP en PGGM was een tijd eigenaar van de bank. Nu is het een zakenbank gericht op Noordwest Europa.

We gaan aan de koffie in een hip restaurantje met de naam Greens In The Park, vlak bij het Rosarium in het Westbroekpark. Bij het oversteken van de Badhuisweg zien we het Kurhaus in de verte. Die kant gaan we niet op. We gaan ergens een trap af en lopen nu in Klein Zwitserland, een laaggelegen groen gebied in de wijk Duttendel.

Tuinlieden zijn bezig met de bloemperken en muurtjes van landgoed Clingendael. De Japanse Tuin is nu gesloten. Daar is ’s winters ook weinig te zien. Via het Haagse Bos wandelen we naar Station Den Haag Centraal. Hier gaan we nog een keer aan de koffie. Nu bij de buren van de Huiskamer van Station Den Haag en stappen daarna op de trein naar huis.

Groene Wissel wandelen Den Haag HS, 20 km. Als eindpunt namen we niet HS maar het CS, daarom is de route door ons ingekort naar 17 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: