Home » 2023 Fietsen en wandelen » Mobieltje

Mobieltje

Woensdag 29 maart 2023

Vandaag staat wandelen in bossen en door het dorp Lage Vuursche op het programma. We doen eerst een bakkie bij KSP, Kiosk Sportpark. Deze kiosk bij Station Hilversum Sportpark wordt niet geëxploiteerd door de NS. Het is een (meeneem)restaurant van Turkse pizza’s. Na de koffie steken we de overweg over en lopen langs de ROC. Hier hebben ze een restaurant met met witte lakens gedekte tafels. Dit eethuis zal op nu niet open zijn.

Voorbij de Hilversumse Arena komen we in een bosgebied, het Cronebos en verder door bossen van het Goois Natuurreservaat. We horen een specht tegen een boom tikken. Normaal zie ik zo’n specht nooit, maar nu wel. Hij zit in een hoge dennenboom. Verder zien we aan de andere kant van een hek twee ingangen in een zandberg. Dassenburchten?

Er staat een halfhoge grenspaal met het opschrift Drakensteijn in het bos. We gaan niet voor een pannenkoek in Lage Vuursche, maar houden het op een koffie met. Er zit aardig wat volk hier in ons pannenkoekenrestaurant. De meeste mensen zijn 70-plussers. Na tien minuten blaast iemand op een fluitje en negentig procent van de bezoekers staat op en gaat naar buiten. Het blijken deelnemers te zijn van een seniorenfietstocht. Voorbij Lage Vuursche gaan we het bos weer in. Hier en daar liggen modderplekken op de paden. In alle gevallen kunnen we erom heen lopen. Piet vindt een I-phone met pincode in het bos (*)

Tussen de bossen en Hilversum komen we ook nog door een groot heidegebied. Om half vier zijn we weer op het station.

Met prima weer een rondje wandelen van 16 km met een broer en een zus. Start- en finishplaats van de Groene Wissel: Station Hilversum Sportpark.

(*) Inmiddels heeft de eigenaar zich gemeld en is het dure apparaat opgehaald bij Piet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: