Home » 2009a Santiago de Compostela » (6) Het mooiste dorp van Frankrijk?

(6) Het mooiste dorp van Frankrijk?

S

Dag 6, zaterdag 9 mei 2009. Van Angoulême naar Aubeterre-sur-Dronne, 60 km.

Een ontbijt is niet inbegrepen. Dus die tijd spaar ik uit. Het is even zoeken om de juiste weg de stad uit te vinden. Mijn GPS-spoor volgt de route om de stad heen. Na 20 minuten sta ik weer vlak bij de binnenstad. Kom ik toevallig de hoteleigenaar tegen. Hij herkent mij en ik hem bijna niet. Hij heeft zijn zondagse pak aan. Hij weet me feilloos te vertellen welke straat ik moet hebben. Overigens het heeft het afgelopen nacht geregend. De straten zijn nog flink nat.

In Torsac zou volgens het routeboek een café zijn. Er is een restaurant maar dat gaat pas om 12:00 uur open. Volgens een boer, die ik erom vroeg, is er geen bakker in het dorp. Ik eet het restant van mijn stokbrood van gisteren op. Mijn ontbijt. Ronsenac is het volgende stadje. Hier ga ik voor koffie. Daar aangekomen is het restaurant ook dicht, waarschijnlijk de hele dag. Ik vraag aan een man die voor zijn deur staat waar de bakker van het dorp is. Hij vertelt dat de rijdende bakker ieder moment langs kan komen. “Daarom sta ik voor m’n deur”. Ze komt eraan in haar Peugeot minibestel. Ik neem een baquette en een soort gedraaide koek. De man voor zijn deur vraag ik de waterfles voor me te vullen. Ik kan er weer even tegen.

“Hierna volgt een prachtige weg met weinig voorzieningen”, zegt het routeboek. Het is wel pittig rijden, maar het is te doen. Ik stop in Aubeterre-sur-Dronne. Er staat op een bord aan het begin van het dorp, dat het één van de mooiste dorpen van Frankrijk is. Het is niet te veel gezegd. In het plaatselijke hotel is geen plaats meer. Daarom zet ik mijn tentje op de gemeentecamping. Hij is nog nat van een paar dagen geleden. Hij droogt nu snel in de zon. Het is inmiddels heel mooi weer geworden!

Ik pik een terrasje op het dorpspleintje. Ook bezoek ik de Eglise Monolithe, een in de rotsen uitgehakte kerk uit de 12e eeuw. Ik maak ook nog een foto van de gevel van de St Jaques-Santiagokerk (12e eeuwse Spaans -Moorse invloeden). Daarna nog even terug naar de camping kijken of ik nog steeds de enige gast ben. Er zijn twee mensen uit West-Friesland gearriveerd in een grote caravan. Die vertelden mij dat ze onderweg moesten omrijden omdat daar een film werd opgenomen, nota bene door Nederlanders. Zij zijn ook op doorreis naar Spanje.

Fietsen naar Santiago in 2009


2 reacties

 1. Tineke en Gerard schreef:

  Dag Dick,
  eindelijk tijd om even rustig je hele verslag door te nemen.
  Leuk, beeldend beschreven hoor! We zien je voorbijflitsen. Echt zomerweer is het geloof ik nog niet hè? In ieder geval wel erg afwisselend als ik het goed begrijp. Maar om te fietsen prima denk ik. Je bent al een aardig end opweg zeg. Vanaf nu zal ik je trouwer gaan volgen. Ben benieuw naar de volgende avonturen. Goeder reis.
  Groeten, Tineke en Gerard .

 2. roel schreef:

  Dat plaatsje ziet er zeker leuk uit, heb er even op gegooglet.
  Hoor alleen maar verhalen over behulpzame fransen… dacht dat van dat norse volk was. Belooft veel goeds voor mijn eigen vakantie over 3 weken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: