Home » 2009 Van Hannover naar huis » (01) De rattenvanger

(01) De rattenvanger

Archief

Kalender van berichten

juni 2009
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 1. Zaterdag 27 juni 2009, van Hannover naar Hameln, 65 km

Bert en ik fietsen in ongeveer tien dagen van Hamelen, via Soest (D), Keulen, Roermond en Wijchen naar Nederland. In 2007 fietste ik door Duitse havensteden in de buurt van de Noordzee, door Sleeswijk-Holstein en langs de Oostzee naar de Poolse grens. Vorig jaar fietste Bert en ik van Berlijn naar Hamelen. Dit jaar is weer een stuk van de Hanzeroute aan de beurt.

Op Schiphol komt een stewardess van de KLM de trein binnen met koffertje en een loodzware koffer. Ik kijk haar aan. Ja, dat is onze glitter en glamour. Ze heeft al een paar uur zitten wachten op de eerste trein naar Almere, maar ze heeft nog steeds de vriendelijke KLM-lach. Ze vertelt dat ze in haar vrije tijd bijna niet vliegt dan fietst ze liever met haar dochtertje voorop in het zitje. In Amsterdam-Zuid stappen wij over in de trein richting Berlijn.

 

Door een blikseminslag werken de seinen niet goed. Het gevolg is dat de trein langzaam rijdt en zo nu en dan een tijdje stil staat. Een man uit Utrecht is ook met de fiets in de trein. Hij gaat fietsen in Denemarken en Zweden en wil daarna via Noorwegen weer naar Nederland fietsen. Hij vertelt dat hij de laatste jaren al heer veel kilometers maakte. Nu wil hij zich ook gaan toeleggen op hardlopen.

Een uur later dan gepland komt onze trein aan in Hannover. Na wat vragen komen we al snel op de door ons van Google maps geplukte routebeschrijving. Het zijn vooral kleine plaatsjes waar we door heenkomen. als we aan de koffie zitten krijgt Bert een hand van de cafébaas. Hij wenst Bert een goede fietsreis.

De_014a

Springe is een aardig stadje met vakwerkhuizen. Dat is onze tweede stop van vandaag. Het ziet er erg toeristisch uit met de nodige pleintjes en terrassen.

De_016a

Om 18.00 uur zijn we in Hameln. Nadat we onze bedden hebben opgemaakt in de JH gaan we de stad in voor de warme maaltijd en een biertje. Allebei zijn we al aardig moe van zo n lange dag. Redelijk vroeg liggen we al in onze nestjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: