Home » 2009 Van Hannover naar huis » (02) Zwarte ooievaars

(02) Zwarte ooievaars

Archief

Kalender van berichten

juni 2009
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 2. Zondag 28 juni 2009, van Hameln naar Holzhausen, 88 km

We ontbijten samen met onze Duitse kamergenoot. Deze man is met pensioen en fietst veel. Hij kwam gisteren vanaf Paderborn. Wij gaan vandaag die kant op. Hij vertelt dat hij in 1970 negen maanden bij Verolme in Rotterdam werkte. Hij woonde toen in Rozenburg en ging met zijn maten ieder weekend een tochtje maken door Nederland. Hij leerde daar veel steden een beetje kennen.

Aan de andere kant van de eerste berg voorbij Hameln staan twee fietsers met een verrekijker naar zwarte ooievaars te kijken. Ze rijden ook de Hanzeroute en zijn een week geleden in Berlijn gestart. Ze zijn van plan dezelfde route als wij naar Nederland te rijden en daar naar de Achterhoek te fietsen, waar ze wonen. Ze rijden op een Santos respectievelijk op een Koga met kleinere wielen dan Bert en ik.

In het Extertal in Bösingfeld lopen tegen 12.00 uur veel mannen in ‘apenpakjes’ . Het zijn leden van de schutterij. Er is vanmiddag een optreden of optocht. Dat moeten we helaas missen. Richting Lemgo rijden we regelmatig door bosachtig gebied. Veel mensen kom je niet tegen. Er zijn vandaag wel heel wat motorrijders onderweg.

Lemgo is een Hanzestad, waar nog veel Middeleeuwse gebouwen staan. Op de markt is een optreden van een jazzband in het kader van de zomerfeesten. Wij vinden nog een tafeltje van een restaurant op het plein bij de bühne.

In de buurt van Horn-Bad Meinberg staan Externsteinen. Bij dertien zandsteenrotsen werd vroeger het zonnewendfeest gevierd. Later waren ze ook een bedevaartsoord voor Christenen. Weer eens wat anders dan Santiago de Compostela in Spanje of Lourdes in Frankrijk.

De JH in Horn is gesloten. Via een installatie bij de bel krijgen we contact met een personeelslid van de hostel. Hij verwijst ons naar hotel Gare bij het station. ‘Dat is niet zo duur.’  zegt hij. Wat hij niet zegt is dat deze zaak iedere zondag Ruhetag heeft en daarom vandaag gesloten is. Een pension en een hotel in dit stadje zijn vandaag om verschillende redenen ook gesloten. We krijgen van een mevrouw bij een bankautomaat een tip voor een pension in Holzhausen, 5 km verderop. Mevrouw Escher van Haus Sonnewende is erg vriendelijk. We zijn vandaag de enige gasten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: