Home » 2009 Van Hannover naar huis » (03) Erg warm vandaag

(03) Erg warm vandaag

Archief

Kalender van berichten

juni 2009
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

 • 78.772 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 3. Maandag 29 juni 2009, van Holzhausen naar Rüthen, 88 km

Als we na 35 km in Paderborn zijn is het al behoorlijk warm. Een half uur geleden hebben we al aardig wat zonnebrandolie op de armen, nek en benen gesmeerd.

In een apotheek koop ik zonder recept bloeddrukpillen, omdat ik de mijne vergeten was van huis mee te nemen. We nuttigen koffie met grote stukken appelgebak. Deze krijgen we op eetborden, anders zullen ze over de rand vallen. Wij blijven niet lang in deze op zich mooie stad. Het weer is te drukkend. Dan kan je beter fietsen, waarbij je zelf wat wind maakt. Na Paderborn is het een stuk minder heuvelachtig dan tussen Hameln en deze stad. Dus dan de laatste anderhalve dag. Dat is best lekker.

We rijden nu een stuk door het dal van de Alme, een smalle rivier niet breder dan een Hollandse boerensloot. Op sommige plaatsen kan je over een paar keien naar de andere kant lopen.

Bovenop een berg staat de Wevelsburg, een kasteel dus. We maken een paar foto′s en fietsen door naar Büren. Ik denk dat deze plaats iets van doen heeft met het Koninklijk huis. Bert denkt van niet. Die zegt dat het Buren van het koninklijk huis in de Betuwe ligt.

Het zijn hier leuke afwisselende boerenweggetjes. Dan weer eens rechts van de Alme en later weer eens links van dit riviertje. Hier ligt ook het traject van een oude spoorbaan. Regelmatig kruizen we een snelweg op zeer hoge palen.

′s Avonds bezoeken we te voet de tegen de helling op liggende Hanzestad Rüthen. Als we weer naar de JH wandelen gaat het een beetje regenen. Het stelt echter weinig voor een geeft daarom bijna geen verkoeling.


4 reacties

 1. Bas schreef:

  Oom Bert heeft gelijk:

  Buren is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 25.667 inwoners (31 dec. 2008, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 142,93 km² (waarvan 8,27 km² water). Het gelijknamige vestingstadje Buren heeft historische banden met het Huis van Oranje.
  (Wikipedia)

 2. annie schreef:

  hoi bert en dick
  ik ben heel vroeg opgestaan
  en zit al aan de koffie met een broodje
  alle dagen heb ik even doorgelezen
  vind het leuk om er zo toch een beetje bij tezijn
  hier alles goed
  groetjes maar weer
  annie

 3. Marja, Annie en Suzanne schreef:

  Hoi Dick en Bert,
  Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. De telefoontjes van Bert zijn vrij kort, maar via de site kunnen we toch nog iets meer te weten komen. Hier in Wijchen is het ook erg warm. De kleintjes hebben vandaag weer lekker in het badje gespeeld. Aan het einde van de dag hebben ze het water gebruikt om de plantjes water te geven. Vanavond blijven Suus en Nienke ook slapen; het lijkt hier dus ook wel een soort jeugdherberg!
  Groetjes, ook namens Annie en Suus, Marrie

 4. Piet schreef:

  Dat zijn nog niet de echte afstanden van 100 plus, maar het is natuurlijk warm en jullie moeten ook genieten 😉 Veel plezier, Piet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: