Home » 2009 Van Hannover naar huis » (04) Over de kop

(04) Over de kop

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 4. Dinsdag 30 juni 2009, van Rüthen naar Langscheid, 84 km

Onze route gaat een groot stuk over een voormalige spoorbaan in het dal van de Möhne. Bij Völlinghausen begint de Möhnesee, een stuwmeer. Een stukje volgen we hier de oever om daarna stijl omhoog te gaan richting Soest. Gelukkig is het niet lang stijl. Nu volgen we weer een fietspad over een voormalige spoorlijn.

In the middle of nowhere krijgen we een regenbui. We trekken onze regenattributen aan. Niet veel verder komen we langs een paardencafé. De fietsen zetten we onder het afdak bij de voordeur. Het ziet er gesloten uit, maar blijkt toch open te zijn. De mevrouw van Reiterhof zet voor ons een bakkie koffie. Niet duur maar ook niet lekker.

 

Onze middagstop is in de Hanzestad Soest. Bert was hier twee keer eerder met de Vicon. Het is één van de oudste steden van Duitsland. In de 8e eeuw kwam de stad in handen van de bisschop van Keulen en begon de ontwikkeling tot een belangrijke handelsstad aan de Hellweg. De dom Patrokli werd gebouwd tussen 965 en 1.200. Na de tweede wereldoorlog is deze opnieuw opgebouwd.

Vanaf Soest gaan we weer richting de Möhnesee, over de stuwdam en verder naar het zuiden. In een afdaling lig ik ineens voor mijn fiets op een grindpad. Mijn stuur is 360 graden gedraaid. Er is niets stuk. Op mijn knie zit een wondje. In een dorp koop ik pleisters bij de apotheek.

In Langscheid aan de Sorpesee is er voor ons nog plek in de JH. ′s Avonds zitten we op het terras bij El Diablo met uitzicht op het meer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: