Home » 2009 Van Hannover naar huis » (05) Sauerland

(05) Sauerland

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 5. Woensdag 1 juli 2009, van Langscheid naar Olpe, 67 km

We beginnen de dag met een stuk rond het meer. Hier doen nogal wat 55-plus mannen met een racefiets een rondje stuwmeer. We groeten ′Gute Morgen′ en worden teruggegroet. Bij Amecke (Op de Hoek) verlaten we het stuwmeer en volgt een geleidelijke stijging en later een iets pittigere stijging naar het hoogste punt van de Hanzeroute van Michael Wannet.

Bij Wildewiese is een kabelbaan en worden langlaufloipen aangegeven. Hier wordt ′s winters dus geskied. Het is op deze plek 640 km boven de zeespiegel. We gaan nog een paar keer door een bos om daarna over een rustige asfaltweg een mooie afdaling te maken.

Het valt ons op dat we weinig Hanzeroutefietsers tegenkomen onderweg. We zien nauwelijks fietsers met bepakking. Rijden die in Duitsland alleen langs de rivieren, zoals over de Elberadweg?  In de buurt van Finnendorf vraagt een man op de fiets bij een stoplicht welke kant we op gaan. Ik wijs hem die kant. Hij zegt `Scheiße`. Later begrijp ik wat hij bedoelt. De weg is erg druk en er is een groot stuk geen fietsrand langs de weg.

Om 15:00 uur zitten we op een bankie aan de Biggesee aan onze fruithap. We maken de balans op en besluiten vandaag in de Hanzestad Olpe te stoppen. Het alternatief is Wiehl. Dat is 28 km verder. Tussen deze plaatsen zijn noch jeugdherbergen noch campings.

De Biggesee is het derde stuwmeer in twee dagen, aangelegd voor de watervoorziening van het Ruhrgebied. Als we de fiets bij de deur van de JH neerzetten komt de baas naar buiten en vraagt wat hij voor ons kan betekenen. Het is een flink gebouw. De gemeenschappelijke ruimte is ook groot. Onze tweepersoonskamer is ruim opgezet. Naar het centrum is een flink stuk klimmen. In het boekje van Michael Wannet staat dat een groot aantal stadsbranden weinig over is van de middeleeuwse stad. Daarom besluiten we de warme hap in de JH te nuttigen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: