Home » 2009 Van Hannover naar huis » (06) Richting Keulen

(06) Richting Keulen

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 6. Donderdag 2 juli 2009, van Olpe naar Rösrath, 78 km

Vandaag zullen we een niet toeristisch gebied doorkruisen tussen Sauerland en het Bergische Land. Het is me weer gelukt om een aantal kilometers verkeerd te rijden. Als ik het in de gaten heb, kunnen we gelukkig een heel stuk naar beneden rijden. Olpe blijkt een aardig groot dorp te zijn. Er is een station, een belastingkantoor en een C&A.

Op 496 m hoogte ligt Blockhaus. Daar zijn ook skivoorzieningen. Vandaar gaan we een flink stuk naar omlaag. Bij een verpleeghuis voor volwassenen met de naam ′Zur schönen Aussicht′ is in het huis een café gemaakt waar passanten koffie kunnen drinken. Een mevrouw met een wit haarkapje op zet een bakkie voor ons en serveert dat met een puntje abrikozengebak met slagroom. Het is de eerste keer dat ik onderweg op de fiets koffie drink bij een verpleeg- of verzorgingshuis.

We zitten op een bankje bij een voetbalveldje. Bert wordt gegroet door een Nederlandse man met reisfietstassen. Ik zie en hoor niks, omdat ik met m′n rug naar de weg zit. Later komen we Anton uit Venlo nog een paar keer tegen. Hij is onderweg voor de hele Hanzeroute. Hij heeft inmiddels 2.650 km op de teller staan in vier weken. Vanmorgen was hij in Amecke vertrokken. Vandaag wil hij tot voorbij Keulen komen om morgen het laatste stuk naar huis te rijden. Hij ruikt de stal. Hij vertelt dat hij voorvorig jaar nog met zijn vrouw naar Florence fietste. Vorig jaar is zij plotseling overleden. Hij twijfelde of hij dit jaar of volgend jaar de Hanzeroute zou gaan fietsen. Zijn kinderen hebben hem geadviseerd om het dit jaar te doen.

Als we ongeveer om 16:00 uur wat onweer in de lucht horen in Marienlinden is het tijd om ons middagbakkie te doen. Na een half uur is het vrijwel droog en horen we geen gerommel meer.

Bij Hoffnungsthal nemen we de afslag naar Rösrath. Het is eigenlijk geen openbare camping. Een vereniging huurt al een ruim aantal jaren de camping van de gemeente. De leden van deze club hebben hier hun vaste plekken, meestal huisjes. Voor toevallige passanten met fietsen hebben ze een speciaal hoekje. We worden prima geholpen door een bestuurslid. ′s Avonds eten we pizza in de stad die niet erg ver meer van Keulen af ligt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: