Home » 2009 Van Hannover naar huis » (07) De Keulse dom

(07) De Keulse dom

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 7. Vrijdag 3 juli 2009, van Rõsrath naar Echtz 95 km

Bij de plaatselijke bakker nemen we koffie met een lekker broodje en kopen brood voor onderweg. Een flinke klim moet nog worden genomen. De laatste van de Hanzeroute.

Een paar keer gaat er een vliegtuig over. We fietsen in het bos vlak bij het Vliegveld Keulen-Bonn. We volgen de Rijn aan de rechteroever. Daar ligt een mooi fietspad langs de rivier. Op een bepaald moment maakt een Duitse ons erop attent dat we hier het fietspad moeten verlaten en de drukke weg moeten nemen, omdat verderop een brug van een zijkanaal stukgevaren is en daarom het fietspad verspert is.

Deze dame rijdt nog een stukje met ons op. Ze spreekt beter Nederlands dan wij Duits. Bij de Deutschlandbrücke gaan we de binnenstad in. Dit is vlak bij de dom. We bezoeken deze kerk en de omgeving. De dom is indrukwekkend groot. De buitenkant is echter grijszwart en is hard toe aan een schoonmaakbeurt. Nu ik in mei diverse kathedralen in Frankrijk en Spanje heb gezien, is mijn mening dat de dom van Keulen niet de mooiste in zijn soort is, ondanks de verhalen die je overal hoort.

Onze weg gaat langs de Brühl en daarna over een grindpad door het bos. Het is niet meer stijgen en dalen, zoals de afgelopen dagen. We horen al een uur lichte onweer. Dat houdt op, maar het gaat nu regenen. We stappen daarom om 15:00 uur van de fiets bij een Chinees restaurant (Min’s Palace Erfstadt Lechenich) om aan de koffie te gaan. Vanaf het overdekte terras hebben we uitzicht op het gekletter van de regen op het asfalt van de straat voor ons.

Graan, suikerbieten, augurken, tuinbonen en groenbemesting. We komen langs grote percelen en hier en daar een dorpje. Verderop komen we in de buurt van de Roer (of Rur), niet te verwarren met de Ruhr van het Ruhrgebied. Hier fietste ik ook in 2007 toen ik onderweg was van Bregenz naar Roermond.

Op de camping in Echtz treffen wij een man uit Veenendaal die onderweg is naar Rome. Het is zijn tweede dag en hij gebruikt het boek van Reitsma. Hij is van plan gemiddeld per dag 100 km te rijden in vijf uur (!?).

 

We eten op het terras aan het meertje en drinken samen met de Veenendaler halve liters Weisenbier. Als we in onze tent liggen worden we nog uren getrakteerd op muziek vanaf het openlucht grill-restaurant naast de camping. De muziek houdt op om 04:00 uur.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: