Home » 2009 Van Hannover naar huis » (08) Langs de Roer

(08) Langs de Roer

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 8. Zaterdag 4 juli 2009 van Echtz naar Swalmen, 96 km

Vandaag rijden we langs of in de nabijheid van de Roer. We gaan stroomafwaarts. Hier en daar zitten er watervallen in het riviertje. Düren is een stad met militaire complexen, chemische industrie en een herdenkingsmonument voor de gevallenen als gevolg van de aanvallen van de geallieerden in de tweede wereldoorlog.

Voorbij deze stad is het allemaal weer erg landelijk: akkers en grasland. Als we aan de koffie zitten praten we even met een gezin (vader, moeder en twee kinderen). Die zijn onderweg van Deventer naar de Middellandse Zee. Ze denken er vier weken over te doen. In dit dorp koop ik tomaten en appels bij de plaatselijke groenteman. Hij vertelt dat hij volgende week met zijn vrouw een week naar De Koog op Texel gaat. Hij is vele malen naar Griekenland geweest, maar vindt het strand van Texel het mooiste van alle stranden van de wereld.

Er wordt hier veel gefietst. Het is nu dan ook weekend en heel erg mooi weer. Een aantal keren rijden ons mannen tegemoet, die Nederlanders zouden kunnen zijn die onderweg zijn naar Rome.

Op een bankje zitten twee vrouwen uit Haarlem. Die zijn met de trein naar Roermond gegaan en fietsen vandaar naar Venetië. Ze zijn dus nog maar een paar uur onderweg. Ze eten een boterhammetje met gekookte eieren en een snufje zout uit een zeer klein zoutvaatje. Ze kennen Babs Wassenaar uit ons dorp. Die moet ongeveer 60 jaar zijn. Bert en ik kennen deze vrouw niet.

Voor onze laatste lunch in Duitsland van deze fietstocht vinden we een leuk zitje onder een afdak tegen de zon. Een Duitse fietser roept naar ons: “Das ist Urlaub!”

Om 16:00 uur zijn we in Roermond. We drinken een glas fris en kopen op de markt krentenbollen voor morgenochtend. We besluiten tot Swalmen te rijden. Dat ligt 10 km ten noorden van Roermond. Onderweg rijden we op paden met wit-rode aanduidingen. Die zijn waarschijnlijk van het Pieterpad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: