Home » 2009 Van Hannover naar huis » (09) Grafzerken

(09) Grafzerken

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.742 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 9. Zondag 5 juli 2009, van Swalmen naar Wijchen, 111 km

Als we om kwart voor negen langs het eerste fietscafé komen is deze nog gesloten. We zitten pas een uur op het zadel. Dus dat is geen ramp. Vanaf de camping gingen we tot zover vooral over bospaden.

In Venlo worden de terrassen uitgezet. Langzaam komt de stad op deze koopzondag tot leven. De koffie smaakt prima bij de AH To Go. Die is al open voor publiek en heeft ook lekkere stoelen.

Bij Lingfort is een kruispunt van fietsroutes. Hier wordt vandaag veel gefietst door Nederlanders en Duitsers. Nier ver van hier wordt grond en zand gewonnen uit de Maas. We nemen koffie met vlaai bij een ouderwets café, dat net open gaat om 12:00 uur.

Als we bij het pont staan kijkt een mevrouw zenuwachtig om zich heen. Ze loopt naast haar fiets. Ik vraag haar of ze een lekke band heeft. “Nee”, zegt ze. “De fiets van mijn man heeft een lekke band.” Ik vraag haar of ze een erg groot stuk moet wandelen. Dat blijkt niet zo te zijn omdat ze op de camping staan een paar kilometers verderop. “Mijn man is nu al te laat voor de start van de Grand Prix in Nürenberg op de tv”. In mijn onschuld zeg ik dat de Tour de France nu bezig is. Ik denk dat haar man de hele avond niet om te genieten is. Zielige man.

Bij Nieuw Bergen liggen de Maasduinen. Ook gaan we hier aan de koffie met vlaai en wel bij een vogelasiel. De grafstenen van de grootouders van de beheerder staan hier in de tuin als ware het hier een privé-begraafplaats. Hij vertelt dat de familie geen zin meer had om de verlenging van de grafrechten te betalen. Ze hebben toen de stenen maar meegenomen van het kerkhof.

In Grave aan de Maas wordt een grootst smartlappenfestival gehouden. Alleen al de deelnemers van de koren uit alle hoeken van het land maken het stadje bomvol. Er zijn heel veel mensen op de been. Er wordt volop bier getapt. Eigenlijk wilden we hier wat eten, maar dat kunnen we wel schudden. We besluiten daarom dat in Wijchen te doen. Daar is het niet zo erg druk, maar er is hier wel een Horecastraatconcert gaande. Als we een vorkje wegprikken bij een eetcafé komt plotseling de regen met bakken naar beneden. Omdat wij onder een zonneluifel zitten blijven wij droog. De stof spoelt lekker van onze fietsen.

In Wijchen maken we gebruik van Vrienden van de Fiets bij Martien en Nelleke. Ons wasje kan ook nog even in de wasmachine en de -droger. Nelleke en Martien bedankt.


1 reactie

  1. Bert Barf schreef:

    wat leuk je naam en je prestaties en je reizen tegen te komen. Volgens mij ken ik je van heel vroeger(school)Frounhover,Hogeweg,Archimedesplatsoen. Geref kerk watergraafsmeer. Groeten en sucses
    Bert Barf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: