Home » 2009 Van Hannover naar huis » (10) Bruggen en ponten

(10) Bruggen en ponten

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 10. Maandag 6 juli 2009, van Wijchen naar Bunnik, 103 km

Voor deze nieuwe week is aanzienlijk minder weer voorspeld dan we de afgelopen week hadden. Geen probleem. Wat minder warm mag best. We fietsen vanmorgen op de grens van Gelderland en Brabant vooral westwaarts langs de Maas en de Waal. Grotendeels hebben we de wind tegen.

In Batenburg worden stoelen en andere zaken verwijderd van het terrein van de ruïne. Hier was gisterenavond een openluchtconcert. We gaan twee keer over met een pont. De eerste bij Lith en de tweede keer bij Alem.

.

We naderen de Hanzestad Zaltbommel en zien de brug al van verre. Dat geldt ook voor de stompe toren. In het dorp maken we een rondje door het centrum en doen hier ook wat boodschappen. Daarna gaan we de grote brug over en dwars door de Betuwe naar het noorden naar Culemborg. Dit stadje heeft wel iets van Zaltbommel. Een derde pont van vandaag brengt ons naar de andere kant van de Lek. Nu zijn we in de provincie Utrecht. De wegen zien er hier een stuk gezelliger uit dan de rechte weg door de Betuwe richting Utrecht. Eerst houden we nu de richting Houten/Utrecht aan om later Odijk en Bunnik aan te houden.

Bij de Stayokay in Bunnik staat een rij bij de receptie. Er zijn hier veel volwassenen, waarvan een groot aantal buitenlanders, en ook velen met de fiets. Enkele plekken zijn er nog maar vrij. Daarom komen wij op een gemengde kamer.

Het regent pijpenstelen als we ’s avonds bij de JH aan de maaltijdsalade zitten. Het is te vergelijken met gisterenavond in Wijchen. We zijn met opzet binnen gaan zitten in plaats van op het terras. Dat blijkt geen verkeerde keuze te zijn.

Op onze kamer praten we nog met een vader en zoon uit Moordrecht. De zoon had al vrij van school en moet alleen a.s. vrijdag nog zijn cijferlijst van de brugklas ophalen. Ze gaan samen richting Duitsland. Ze denken aan Keulen. Dit is hun eerste fietsdag. Terug gaan ze met de trein of moeders komt ze met de auto ophalen.


1 reactie

  1. Roel schreef:

    Die brug is mij wel bekend, moet er altijd overheen naar kantoor (Den Bosch).
    Leuke plaatjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: