Home » 2009 Van Hannover naar huis » (11) Kunst en koffie

(11) Kunst en koffie

Archief

Kalender van berichten

juli 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Fietsen van Hannover via Keulen naar huis in elf dagen

Dag 11. Dinsdag 7 juli 2009, van Bunnik naar huis, 68 km

We zijn in de ontbijtzaal van Stayokay Bunnik. In het Engels vraagt een man in fietstenue ons of wij de weersverwachting voor vandaag gehoord heb. Ik kan hem zeggen dat de voorspellingen niet erg gunstig zijn. Als ik hem vertel dat wij in Hannover zijn vertrokken, schakelt hij direct over om in het Duits te spreken. Hij is zijn trip in Bielefeld gestart. Dat is niet zo gek ver van Hannover af, zegt hij. Ik neem aan dat hij via de R1 fietste en vandaar de Midden-Nederlandroute volgt. Hij is van plan naar Calais te gaan. Als het weer te slecht is overweegt hij om samen met zijn fietsmaat de trein terug naar Duitsland te pakken.

Met vijf kilometer zijn we in de binnenstad van Utrecht. Bunnik ligt dus best wel dicht bij de stad. Het is nu ochtendspits. Daarom is het even goed opletten. Voorbij Utrecht gaan we over een ingepakte brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hier vinden onderhoudswerkzaamheden plaats.

Omdat het bij Kockengen begint te regenen, steken we daar op bij het koffiezaakje van het Christelijk kunst- en koffieproject voor mensen met een verstandelijke beperking. Omdat het niet erg snel droog wordt, blijven we daar wat “plakken”. De directrice maakt een praatje met ons en vertelt dat we ook soep kunnen bestellen. We vragen wat voor soep ze hebben. Na wat overleg wordt ons gemeld dat ze tomatensoep hebben. We willen graag allebei een kopje van dat spul. Na een tijdje komt een horecamedewerkster van het project, behorend tot de doelgroep van de stichting, het koffiezaakje weer binnen met een zak Unoxsoep. Ze is waarschijnlijk even naar de plaatselijke supermarkt geweest. Ze is aardig nat en wij zitten droog. Het duurt niet lang meer en dan zitten wij aan de soep met twee afbakbroodjes. Het smaakt prima.

Inmiddels is het minder gaan regenen. We danken de mensen van het koffiehuisje hartelijk voor ons verblijf daar en stappen weer op de fiets. Vanuit Kockengen gaan we verder westwaarts. De fietsbrug over de Kromme Mijdrecht kunnen we niet gebruiken, omdat hij tijdelijk buitengebruik is gesteld in verband met vandalisme.

Ruim voor etenstijd zijn we weer thuis. Daar waar Bert en ik vorig jaar wat minder weer hadden, hebben we over het weer dit jaar absoluut niet te klagen. Bert, bedankt voor de gezelligheid en petje af voor het klimmen met een 7-versnellingenfiets in Sauerland en omgeving. In totaal legden we in elf dagen ruim 950 km per fiets af.


1 reactie

  1. Piet schreef:

    Nog een gelukje, dat jullie er weer uit mochten, na de soep 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: